Als het aan mij zou liggen, dan zou ik in een huis wonen waar bijna alles onder het kopje industrieel zou vallen. Als ik namelijk iets niet ben, dan is het een meisje-meisje. Om een voorbeeld te schetsen, ik vind af en toe een bloemetje in huis wel leuk, maar daar blijft het dan ook bij. Dat is trouwens niet alleen omdat ik gewoon vergeet om ze water te geven, maar meer omdat het niet bij me past. Ik hou van de wat meer spannende dingen en daar past een industrieel interieur perfect bij.

Helaas hebben we maar een “simpele” woonkamer, inclusief schouw, die al jaren niet meer werkt en dichtgemaakt is. Mochten ze me morgen bellen, of ik wil verhuizen naar een verbouwde oude fabriek, dan pak ik mijn biezen en ga ik. Helaas is die kans minimaal en probeer ik zo nu en dan met wat losse items toch een beetje mijn lievelingsstijl naar voren te laten komen.

Ik mocht van Directlampen.nl twee toffe lampen uitkiezen. Zonder overleg heb ik uiteindelijk gewoon een keus gemaakt. Ik weet dat mij partner ook wel houdt van het industriële en met een lamp als dit kun je eigenlijk niet zo gauw de mist in gaan. Cody is een simplistische lamp met een industriële uitstraling en is voorzien van een grote lichtbron in de vorm van een diamant. Eigenlijk was dat ook het eerste wat me opviel, de lichtbron is erg aanwezig maar geeft het geheel een stoere, doch ook wel wat chique uitstraling. Juist vanwege het simplistische uiterlijk is hij eigenlijk geschikt voor ieder interieur.

Wat wij zelf erg prettig vinden, is dat de diamanten lichtbron niet te fel licht geeft. De lampen die we hiervoor hadden, waren ook wel industrieel te noemen, maar gaven licht als een TL-buis (niet erg romantisch en voor in een woonkamer iets minder geschikt). We hebben er eentje naast de vogelkooi gezet (we merken dat ook de vogel steeds minder vaak een zonnebril op zet, haha) en naast mijn bureau in de woonkamer. Je kunt er overigens wel voor kiezen om een andere lichtbron (tot 40 watt) in de lamp te doen, maar de diamanten worden meegeleverd en passen er gewoon heel erg goed bij. Je kunt de lamp eenvoudig bedienen met de vloerschakelaar.

De maximale hoogte van Cody is 145 centimeter en het snoer heeft een lengte van 180 centimeter. Je kunt dus hem dus op behoorlijk wat verschillende plekken kwijt. Ik vind overigens ook wel dat hij in een baby- of kinderkamer goed tot zijn recht zou komen. Je kunt er gewoon allerlei verschillende kanten mee op. En de prijs is ook schappelijk, dus daar hoef je het niet om te laten!

Afbeelding: Eigen archief
Cody kun je hier vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.