Waar sneakers jaren geleden eigenlijk alleen door de sportievelingen der aarde werden gedragen, winnen ze steeds meer terrein, zelfs onder de modieuze mens. Ook voor kinderen zijn er steeds meer soorten te krijgen, van verschillende merken en dan ook nog eens in allerlei verschillende kleuren. Verder zijn het tegenwoordig allemaal wat stevigere modellen, wat ervoor zorgt dat het kind een goede schoen draagt, wat belangrijk is voor de stand van de voeten en de manier van lopen. Alle kinderen zouden minimaal 1 paar sneakers in de kast moeten hebben en waarom dat is, ga ik hieronder vertellen!

Sneakers zitten comfortabel
Sneakers zitten comfortabel en dat is zeker niet onbelangrijk als je ziet hoeveel stappen kids per dag zetten. Zeker schoolgaande kinderen, of kinderen die veel buitenspelen zijn de hele dag wel in de weer. Sneakers hebben een zacht voetbed en een stevig hielstuk, dus je loopt eigenlijk op wolkjes. Het is wel van belang dat je de veters altijd goed vastmaakt, zodat je optimale stevigheid hebt.

Ze zien er stoer uit
Sneakers ogen stoer en sportief, maar ze kunnen eigenlijk met heel veel outfits gematcht worden. Zeker doordat ze in heel veel verschillende kleuren komen, is het bijna geen moeite om goed te combineren. Ik heb laatst een middag lang Puma schoenen gepast met de oudste, want eigenlijk vond hij alle modellen wel cool. Helaas mocht hij maar één paar uitkiezen…volgende keer weer een nieuwe kans dus.

Perfect voor alle weersomstandigheden
Sneakers zijn perfect voor alle weersomstandigheden (mits je ze regelmatig goed inspuit natuurlijk). In de zomer kun je prima witte sneakers combineren met een stoere ¾ broek of een leuk fleurig jurkje. In de winter kies je voor een wat donkerdere kleur, passend bij de kleding die er op dat moment in de mode is.

Tenen hebben de ruimte
Bij de meeste sneakers is er sprake van een ronde neus, wat voorkomt dat je tenen klem komen te zitten. Het is belangrijk dat je kiest voor schoenen met een goede pasvorm, waardoor je dus je tenen de ruimte geeft. Sneakers zijn vaak dus wel geschikt, ook voor brede voeten. Let op: als je aan de zijkant van de schoen een knobbel ziet verschijnen (door het materiaal heen) dan is dit een teken dat de schoenen te smal zijn. Je kunt dan beter voor een ander model kiezen.

Stevig op de grond
Sneakers zijn vaak voorzien van een stroeve zool met een goed profiel. Dit zorgt voor een goede grip,waardoor je stevig op de grond staat. De vaak iets dikkere zolen zorgen ook voor een goede schokabsorptie tijdens het lopen/rennen.

Afbeelding: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.