Dat je kinderen zorgeloos en eindeloos kunnen spelen is voor een ouder heel belangrijk. Door een kamer om te toveren tot een speelkamer, hebben je kinderen een prachtig speelparadijs. Daarnaast ligt het speelgoed nu op één plek en niet meer door het hele huis. Maar hoe zorg je ervoor dat je de speelkamer ideaal inricht? Lees hier 4 handige tips.

Welke kamer kies je? 

Alle kamers in huis zijn om te toveren tot speelkamer, van zolder tot serre. Eigenlijk maakt het niet uit welke ruimte je kiest als speelkamer, doe vooral waar jij je prettig bij voelt. Als je kinderen wat jonger zijn is het misschien fijner om een speelkamer op de begane grond te hebben. Daarvoor is een serre heel geschikt. Je kleintjes zijn in het zicht, er is geen trap in de buurt en er komt veel licht binnen. Ga je de serre omtoveren tot speelkamer? Zorg er dan wel voor dat je voor dubbel glas kiest, zodat het aangenaam blijft in de serre. Zijn je kinderen al wat ouder? Dan is een speelkamer op zolder leuker voor de kids.

 

 

 

 

 

 

 

Laat je creativiteit de vrije loop 

Kinderen zijn gek op tekenen en knutselen, de speelkamer is hier de perfecte plek voor. Zet een mooie knutseltafel neer, waarop je kinderen zich kunnen uitleven. Tip van Flip: knutselen met lege wc rollen is altijd een leuke bezigheid! Schilder een muur in de speelkamer met krijtverf, waarop je kleintjes zich kunnen uitleven. Ook op de ramen maak je met speciale verf voor glas de mooiste creaties die je bijvoorbeeld afstemt op het seizoen.

Kies een zachte ondergrond

Vinyl en laminaat zijn vloeren die je makkelijk schoon krijgt nadat er iets op is gevallen, ideaal voor de speelkamer dus. Kinderen spelen graag op de grond en daarom is het fijn om de vloer te voorzien van iets zachts. Een fijn vloerkleed is hier de oplossing voor. De keuze is eindeloos; van wollige kleden tot prinsessen- en autokleden.

 

 

 

 

 

 

 

Zorg voor veel opbergruimte

Hoe leuk een speelkamer ook is, je wilt dat niet alles hier maar rondslingert. Denk er daarom aan om genoeg opbergruimte creëren. Denk bijvoorbeeld aan kasten met veel vakjes. Hierin zet je manden of dozen waar je kinderen hun speelgoed en spelletjes in opbergen als ze klaar zijn met spelen. Een ouderwetse speelgoedkist is natuurlijk ook een leuke oplossing. Zo blijft de speelkamer enigszins georganiseerd en het is makkelijk tijdens het schoonmaken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.