furby1Ik had mijn kleine jongen al gezegd, dat er een Furby Boom onderweg was, maar wanneer deze zou arriveren, wist ik niet. Gelukkig hoefde hij niet lang te wachten, want een aantal dagen later werd het pakketje met daarin onze nieuwe huisgenoot, keurig netjes gebracht door de postbode. Toen de kleine man ‘s avonds thuis kwam, werden zijn ogen groot en maakte hij een dansje van geluk. Hij mocht er heel eventjes mee spelen, daarna was het tijd om naar bed te gaan. De volgende dag, na schooltijd, gingen we samen ermee aan de slag.

wpid-wp-1415367500574.jpegWat is er nou allemaal zo nieuw aan deze Furby Boom, hoor ik je denken? Furby’s bestaan toch al een hele tijd en de laatste variant stamt uit 2012. Nou…ik er is dus een hele hoop veranderd! De Furby Boom is namelijk verkrijgbaar in een heleboel verschillende kleurtjes. Zo kun je dus altijd wel een Furby Boom vinden die helemaal bij jou past! Maar de nieuwe Furby Boom heeft nog veel meer leuks! Deze nieuwe Furby’s hebben namelijk een veel sterker karakter dan de vorige én een eigen willetje. Hoe meer je met hem praat en speelt, hoe meer hij zijn eigen karakter ontwikkelt. Beetje bij beetje toont hij je zijn persoonlijkheid en die is misschien niet altijd even vriendelijk. Daarnaast kunnen de nieuwe Furby Boom’s veel meer woordjes en zinnetjes leren. Hoewel hij Furbish praat, babbeltje hij na verloop van tijd ook met je  in het Nederlands! Geef je Furby Boom een mooie naam en hij onthoudt ‘m. Trouwens… de Furby Boom is een sociaal dier: hij onthoudt ook de namen van al zijn Furby Boom vriendjes.

Je kunt nu trouwens spelen met Furby Boom dmv een app, die je gratis kunt downloaden voor zowel Apple als Android. Speel een potje voetbal met je Furby Boom, verwen jouw Furby in de spa en geef ‘m iets wpid-wp-1415367508369.jpeglekkers te eten of drinken. Als je Furby Boom zich niet lekker voelt maak je een röntgen foto voor grondig onderzoek. Mocht hij zich niet lekker voelen, dan kun je hem bijvoorbeeld een kopje thee met honing geven, dan voelt ie zich vaak snel weer de oude. Houd het algehele welzijn van je Furby Boom in de gaten via het speciale scherm van de app en check hoe gelukkig, hongerig en schoon je Furby Boom is.

Terwijl je met je Furby Boom speelt en hem verzorgt, verdien je kleurrijke eitjes. En niet zomaar eitjes: deze komen echt uit! Dit worden je virtuele Furbling vriendjes. Zowel jij als je Furby Boom kunnen de Furblings voeden, verzorgen en samen spelen. Je kunt meer dan 50 digitale eitjes verzamelen en uitbroeden tot Furbling vriendjes! Je kunt een Furbling stad bouwen, waar alle Furblings hun eigen kamertje hebben met eigen interieur. Als je alle Furblings hebt verzameld in je stad, win je het Gouden Ei. Wij hebben inmiddels al heel wat eitjes verzameld, maar voordat je het volgende ei kunt uitbroeden, moet je er wel voor zorgen dat de Furblings daarvoor een level omhoog zijn gegaan. Vooral verstoppertje spelen vinden ze erg leuk en jouw Furby Boom helpt je door te zeggen of je “warm” of “koud” zit tijdens je zoektocht.

furby2Het schijnt dat Furby Boom ook heel erg boos kan worden, maar dat hebben wij nog niet meegemaakt. Misschien zijn wij gewoon te lief voor hem, of hebben we er eentje getroffen met een enorm prettig karakter. Onze Furby Boom is de hele dag aan het fluiten en zingen, gezellig hoor!

Wij zijn enthousiast! Het enige minpuntje vinden wij dat de connectie tussen de IPad en de Furby soms weg lijkt te vallen. Er moet namelijk 10cm tussen de tablet en de Furby Boom zitten, maar ook als je nergens aan komt, kan hij soms het contact niet leggen. Verder is het een interessant product, waar kinderen heel plezier mee kunnen hebben en veel liefde aan kunnen geven!

Tip voor wanhopige ouders: Wil je dat de Furby Boom in slaap valt? Trek hem dan aan zijn staart en hou hem 10 seconden op die manier vast!

Je kunt Furby Boom o.a. hier kopen!

WINNEN!
Wij mogen 1 Furby Boom weggeven aan 1 van onze lezers!  Helaas kunnen we je niet van tevoren zeggen welke kleur Furby het gaat worden, maar daar wordt ie heus niet minder leuk van!  Wat moet je doen?
Laat hieronder een reactie achter, voorzien van je voor- en achternaam en vertel ons waarom juist jij moet winnen!

Deze actie is inmiddels afgelopen!

(Visited 7.037 times, 1 visits today)

64 thoughts on “Review: Furby Boom (6+)

 1. Mijn zoontjes raken niet uitgeschreven op het verlanglijstje van de sint dat furby ook gebracht moet worden. Vooral het feit dat hij ook kan rocken vinden ze reuze boeiend! Dus ik doe heeeel graag mee voor twee fans hier in huis

 2. Hier zouden mijn dochters heel vrolijk van worden van zo een schattig gekleurd vriendje. Wat is er nou leuker dan een knuffel die gezellig reageert op alles 🙂

  Aimée mijn jongste werd al dolblij van de foto en wil knuffelen.

 3. Ik zou ,als oma, graag willen winnen voor mijn kleindochter ! Poppen ,daar speelt ze nooit mee! Maar voor een Furby is ze wel te vinden!

 4. Mijn dochter wil al tijden een furby, maar ze zijn behoorlijk aan de prijs en dat geld is er nu even niet.
  Ik weet zeker dat furby boom haar beste vriendje gaat worden en het is alleen maar leuk dat dit in combinatie kan met de ipad.

 5. onze twee dochters willen samen graag voor een Furby zorgen. Maar helaas heeft de sint deze mama in het oor gefluisterd dat de sint deze toch niet kan betalen. Dus dat heeft ze ook haar meiden al verteld. Dat deze toch niet bezorgd wordt door de sint. Want met twee meiden die vol verwachting wachten, wat de sint brengt en een mama en oudste dochter die eind december jarig zij. Is aan het eind van december toch echt de portemonnee lee. Maar ik waag zeker een kansje. Want deze mama waagt zeker een kansje voor haar meiden. Mama zou het zelfs ook een beetje als verjaardagscadeau ervaren. Dus nu maar heel hard duimen net als alle andere mama’s , papa’s, opa en oma’s. Maar een ding is zeker kiddowz maak een gezin super blij

  1. Hallo ik heb laatst (nog steeds) bij de blokker en bol.com. een actie gezien een furby boom voor 50 euro!! Dat is wel een beter prijsje voor de sint

 6. Natuurlijk voor mijn dochtertje die er al zo lang 1 wil hebben, maar dat zit er gewoon even niet in helaas. Hier zou ik haar heeeeeel erg blij mee kunnen maken! Dus ik ga duimen….

 7. Als eerste wil ik zeggen dat het een mooie en uitgebreide review. Vooral de tip van het niet slapen.

  Ook mijn zoon wil al heel graag een furby. Hij heeft de app op de ipad en is daar helemaal weg van. Ja nu wil hij dus helemaal een furby. Wat zal ik hem blij maken met pakjes avond als hij merkt dat er een furby in de zak van sinterklaas zit.

  Kiddows jullie gaan zeker een kindje heel blij maken met deze furby. Is het niet mijn zoon dan een ander kindje. Ik gun het iedereen.

  Groet van een trotse moeder.

 8. Mijn zoontje e n fochter zagen al zooooo lang voor de nieuwe furby dat jij op alle lijstjes voorkomt van de sint de app op zijn tablet heeft hij al nu nog de furby en ze zijn vertrokken

 9. Ik geloof niet dat ik ‘n kind ken wat geen Furby wil….! Mijn kinderen zouden er zoooo onwijs blij mee zijn. Ik ga duimen voor ze!!

 10. ik vind furby’s super leuk ik heb altijd al een furby gehad vroeger en ik vind het nog steeds super leuk maar die furby’s zijn van vroeger echt oud en ik ben echt super benieuwd naar de nieuwe furby
  ik vind het echt heel gaaf

 11. M’n meisje had voorheen mama’s oude furby, helaas is deze overleden 🙁
  En zou ze idd dolgraag een andere willen. Ze wilde m eerst aan sinterklaas vragen.
  Maar dat doet ze niet, zodat sinterklaas alle kindjes een cadeautje geven kan (:
  Ze zou er dolblij van worden en door de kamer gaan staan dansen mocht ze m winnen (:

 12. Op het verlanglijstje van ons meisje staat een heleboel! Maar een poppen kliniek en Furby, daar gaat het hier iedere dag over….Wat zou ze graag een nieuwe Furby willen hebben, enne de kleur maakt haar ook echt niet uit!! Gewoon een vriendje waar ze de hele dag spelletjes mee kan doen, mee kan praten en natuurlijk met haar vriendinnen kan spelen die ook de nieuwste Furby hebben 🙂
  Ik weet zeker dat ze ENORM zal opkijken als dit cadeautje ook echt in de zak van Sint zal zitten, en ik denk dat ze de hele avond door het dolle zal zijn (de euforie zal waarschijnlijk nog weken duren :p )

 13. Mijn neefje zou ik er super blij mee maken, hij mag geen huisdieren omdat hij er allergische voor is .
  Broertje of zusje heeft hij niet en zo heeft hij toch een vriendje en diertje ineen.

 14. Ik wil er graag 1 winnen Voor mn broertje want hij was laatst jarig maar hij kreeg niiks want hun krijgt all Veel dingen Van sinterklaas. Maar hij vroeg I’m een furby en mn vader zei: daar ga Ik nie aan beginnen, 100 euro!!! Dus mijn broertje is al heeeeeeel Lang verdrietig. Ik wil hem opvrolijken met een furby 🙂

  1. Goede review zeg !!
   En wij hebben ook een furby boom alleen ze zeggen dat als je er lang mee speelt dat de furby Nederlands gaat praten maar wij spelen ook vaak met de furby alleen ik verstaa er nog steeds niets van omdat hij / zij nog steeds Engels praat !!! 🙁 ??

 15. Wat een leuke beestjes zijn die furby’s. Niet alleen maar voor mijn 4 kinderen van 10 (Daan), 8 (Vera), 6 (Tim) en 4 (kleine Iris), maar zeker ook voor papa en mama. Want die zouden instantaan gebombardeerd worden tot coolste ouders ter wereld met zo’n geweldig sinterklaas cadeautje. Zeker omdat Furby Boom twee dingen combineert die ze hartstikke “vet gaaf cool” vinden. Tablets en Knuffels!!!!!

 16. mijn zoontje was boven verwachting heel verdrietig dat hij de furby boom niet had gekregen met zijn verjaardag want het blijkt dat hij hem zo graag zou willen…dus ik duim maar voor mn mannetje en hoop dat hij hem wint

 17. Ik zou het geweldig vinden voor mijn 4 kleinkinderen.
  Zelf kunnen ze nooit een furby kopen, gewoonweg omdat hij veel te duur is.
  Als ze bij ons zijn dan laten ze altijd een voorbeeld uit een boekje zien, en zeggen ze dan kijk eens opa en oma wat een vet coole furby is dit.
  Het zou echt een wereld cadeau voor ze zijn.
  Het zou geweldig zijn als opa en oma ze een furby cadeau kunnen geven.

 18. Ze zijn voor de 2 kinderen bedoeld, maar ik denk dat vader s ‘avonds er ook mee zit te spelen.
  (wat zei ik “denk ik”, dit weet ik wel zeker, ik zal er dan stiekem een foto van maken)

 19. Wauw! Die zijn echt zo gaaf! Heel graag een kansje voor mijn mannetje 🙂 Ze zijn echt geevolueerd ten opzichte van vroeger!!! Echt te gek deze Furby’s!

 20. Mijn jongste zusje wacht nog steeds op de Furby die ze in 1999 bij een tijdschriftabonnement zou ontvangen…
  Graag geef ik haar een herkansing, zodat ze er samen met mijn dochter mee kan spelen!
  Ze past 2 dagen per week bij haar thuis op onze dochter, dan is zulk leuk speelgoed als een Furby natuurlijk fantastisch voor uren vermaak!

 21. Ik doe heel graag mee voor mijn twee zoontjes (ook mijn dochters vinden hem geweldig hoor hahaha)
  Maar mijn twee jongens slapen samen en spelen heel veel samen en hebben bedacht dat ze graag een huisdier willen, maar dat kan natuurlijk niet boven, nu zijn ze al sinds vorig jaar bezig om mij te overhalen om een Furby voor ze te kopen, maar dat is helaas niet haalbaar, Nu is mijn zoontje de middag voor sintmaarten ( lampionnetje lopen) met spoed opgenomen in het zh en heeft hij dit al helemaal gemist, zo sneu voor hem.
  dus doe ik nog maar eens extra mijn best voor mijn manneke!
  Maar samen willen ze graag voor hun nieuwe vriendje zorgen, ze hebben al een plekje vrij gemaakt voor Furby en ze willen graag met hem spelen, dansen, zingen en praten maar vooral ook even lekker knuffelen.
  Dus deze mama wil heel graag een kansje maken voor haar twee mannetjes, die heel goed voor Furby zullen zorgen! 😀

 22. Furby is me toch een magisch beestje… Alles en iedereen heeft het erover en alle kids willen er heeeeel graag een hebben; Furby staat bovenaan de verlanglijstjes! Wij nemen graag de zorg van Furby in handen :-)!

 23. Mama deze is zoo gaaf, die wil ik heel graag van sinterklaas. Mijn dochtertje heeft deze furby’s Uitgeknipt en opgeplakt, dus misschien komen dromen uit.. duimen maar!!

 24. Wat zijn ze leuk! Mijn dochter wil al heel lang een Furby, maar zo’n hele gevlekte is ook nog eens erg origineel! Ik doe heel graag voor haar mee.

 25. Ik zou mijn twee kinderen heel graag onwijs blij maken met een Furby. Ze hebben het er steeds over en het is natuurlijk ook heel erg leuk en interactief speelgoed. De Furby Boom zou ze samen heel veel speelplezier geven.

 26. Een oud Chinees gezegde luidt:
  geluk bestaat uit drie dingen: iets om van te houden, iets om te doen en iets om op te hopen.
  Mijn dochter houdt van furby’s, is dol op spelen op de ipad en hoopt dat ze deze furby boom wint. Nu maar kijken of het Chinese gezegde klopt……

 27. Mijn nichtje is altijd al dol op Furby geweest.
  Ze mag van mijn schoonzus op de iPad en Furby zou voor haar een leuk speelgenootje zijn
  Mede omdat ze net is verhuisd en in hun nieuwe wijk nog geen kinderen kent

 28. Mijn zoontje wil al zo lang een furby, op zijn verlanglijst collage zitten ook dit jaar weer meerdere afbeeldingen geplakt van furby’s. Ik zou hem er héél graag blij mee maken!

 29. Als ik dit cadeau aan mijn kleine neefje kan geven ben ik echt de coolste tante EVER!! en wie wil nu niet de coolste tante ever zijn 😉 dat lijkt mij iig het perfecte sinterklaascadeau voor mezelf ^_^ en de furby voor mijn neefje =D

 30. wat raar dat mijn reaktie weg is ?????????? ik had hier 5 dagen gelden al gereageerd.

  Die wil ik wel winnen voor mijn kleine Prinsesje Juliette .of voor haar grote broer Mike

 31. Nou eigenlijk wil ik niet zelf winnen maar mijn zoontje, die zeurt al een jaar lang om een furby want dat lijkt hem helemaal geweldig dus zou dolgraag winnen voor hem.

 32. Een Furby is al vele jarenlang de allerliefste wens van onze kinderen,
  een leuk gekleurd vriendje dat je nog op kunt voeden ook, wat is er
  leerzamer en leuker en altijd een vriendje om je heen?
  Deze Furby Boom heeft nog een sterk karakter en vele mogelijkheden ook,
  die proberen de kinderen heel graag uit en weet heel zeker dat dit cadeau
  er eentje zal zijn waar ze heel veel plezier aan gaan beleven en waarop ze
  niet snel zijn uitgekeken..

 33. Van de week deed ik mee op Kidstoday voor een Furby,kwam mijn kleinzoon van 7 de volgende dag vragen of ik het gewonnen had zo lief maar helaas was die niet voor ons

 34. OHHHH, wat zouden onze 2 kids dit graag willen!! Ze zouden super graag een beestje willen om te verzorgen en aandacht te geven maar helaas is ons zoontje allergisch en is onze dochter is op zijn zachts gezegd niet erg voorzichtig 🙂 Deze Furby, die èn geen haren verliest èn tegen een stootje kan, zou heel goed in ons gezinnetje passen!

 35. Hallo,

  Ik doe ook graag mee met de winactie, waarom…….
  Toen ik jong was, waren er nog geen furby’s, helaas. Maar mijn zus had wel al mijn airmiles stiekem van mijn kaart gehaald om er een voor haar zoontje te kopen! Mijn kinderen hebben nu twee oude furby’s in huis die opa en oma hebben gevonden op de rommelmarkt, maar eentje daarvan doet helemaal niets en eentje kan alleen bewegen. Ik zou het wel leuk voor ze vinden dat ze kunnen zien wat een furby allemaal kan! Ik ben zelf ook wel nieuwsgierig!! Dus daarom doe ik graag mee met deze actie!

  Fijne dag,
  Marike

 36. Mijn zoontje en dochter willen allebei heel graag een Furby hebben. Mijn zoontje is nu al een lange tijd bezig met het behalen van zijn zwemdiploma A, hij heeft namelijk zijn vrees voor water eerst moeten overwinnen. Nu hebben we vorige week (na 2 jaar zwemlessen) het heugelijke bericht mogen ontvangen dat hij volgende week eindelijk mag afzwemmen voor zijn A diploma. Hij heeft mij gisteren gevraagd of hij een Furby mag uitkiezen wanneer hij zijn diploma behaald. Dit gun ik hem heel erg. Hij is namelijk de enige van zijn vriendjes zonder zwemdiploma en dat is erg lastig geweest voor hem, vooral met het schoolzwemmen. Nu “fingers crossed” voor het behalen van het diploma en voor het winnen van de Furby 😉

 37. Tsja…waarom juist wij moeten winnen? Daar kan ik best kort over zijn:

  1) onze zoon is een echte knuffel fan. Hij heeft ze in alle soorten en maten en is er helemaal weg van
  2) onze zoon is een echte knuffel fan. Hij heeft ze in alle soorten en maten en is er helemaal weg van
  3) onze zoon is een echte knuffel fan. Hij heeft ze in alle soorten en maten en is er helemaal weg van
  4) etc, etc, etc,

  Het is wat eenzijdig, maar hij zou helemaal gelukkig zijn en waarschijnlijk compleet uit z’n dak gaan als hij een Furby krijgt die hij écht kan verzorgen. En welke moeder wil nou geen stoere knul van 5 die helemaal weg is van knuffels 🙂

  Groetjes,
  Irene

 38. Ik kom nog even langs om een poging te doen voor onze twins Lucas en Eva. Zij zouden dit helemaal geweldig vinden en mama natuurlijk stiekem ook wel een beetje 😉

 39. Deze furby moet(!!) ik hebben voor mijn dochters.
  Deze kleine poppenmoeders zijn geobsedeerd door hun babybroer van 5 maanden oud.
  De hele dag wordt ie geknuffeld en gekust, geroken of ie gepoept heeft, zijn mond geveegd als ie een spikkeltje spuug heeft.
  Geen moment rust heeft hij en ik als moeder dus ook niet
  Wat zouden mijn dochters en ik blij zijn als zij zich helemaal kunnen uitleven op deze geweldige furby.
  Rust in huis en iedereen blij, fantastisch!

 40. Mijn dochter is dol op knuffels; ze praat tegen ze, geeft ze eten en legt ze ‘s avonds in hun eigen bedje. Binnenkort wordt zij zes jaar, dan zou een knuffel die ook echt reageert op al haar goede zorgen helemaal geweldig zijn. Ik denk dat ik mijn meisje niet gelukkiger kan maken!

 41. Wij hebben alleen furby boom maar we willen er graag een vriendje bij dan kunnen ze met elkaar praten dus bij ons is hij of zij altijd welkom?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.