furby1Ik had mijn kleine jongen al gezegd, dat er een Furby Boom onderweg was, maar wanneer deze zou arriveren, wist ik niet. Gelukkig hoefde hij niet lang te wachten, want een aantal dagen later werd het pakketje met daarin onze nieuwe huisgenoot, keurig netjes gebracht door de postbode. Toen de kleine man ‘s avonds thuis kwam, werden zijn ogen groot en maakte hij een dansje van geluk. Hij mocht er heel eventjes mee spelen, daarna was het tijd om naar bed te gaan. De volgende dag, na schooltijd, gingen we samen ermee aan de slag.

wpid-wp-1415367500574.jpegWat is er nou allemaal zo nieuw aan deze Furby Boom, hoor ik je denken? Furby’s bestaan toch al een hele tijd en de laatste variant stamt uit 2012. Nou…ik er is dus een hele hoop veranderd! De Furby Boom is namelijk verkrijgbaar in een heleboel verschillende kleurtjes. Zo kun je dus altijd wel een Furby Boom vinden die helemaal bij jou past! Maar de nieuwe Furby Boom heeft nog veel meer leuks! Deze nieuwe Furby’s hebben namelijk een veel sterker karakter dan de vorige én een eigen willetje. Hoe meer je met hem praat en speelt, hoe meer hij zijn eigen karakter ontwikkelt. Beetje bij beetje toont hij je zijn persoonlijkheid en die is misschien niet altijd even vriendelijk. Daarnaast kunnen de nieuwe Furby Boom’s veel meer woordjes en zinnetjes leren. Hoewel hij Furbish praat, babbeltje hij na verloop van tijd ook met je  in het Nederlands! Geef je Furby Boom een mooie naam en hij onthoudt ‘m. Trouwens… de Furby Boom is een sociaal dier: hij onthoudt ook de namen van al zijn Furby Boom vriendjes.

Je kunt nu trouwens spelen met Furby Boom dmv een app, die je gratis kunt downloaden voor zowel Apple als Android. Speel een potje voetbal met je Furby Boom, verwen jouw Furby in de spa en geef ‘m iets wpid-wp-1415367508369.jpeglekkers te eten of drinken. Als je Furby Boom zich niet lekker voelt maak je een röntgen foto voor grondig onderzoek. Mocht hij zich niet lekker voelen, dan kun je hem bijvoorbeeld een kopje thee met honing geven, dan voelt ie zich vaak snel weer de oude. Houd het algehele welzijn van je Furby Boom in de gaten via het speciale scherm van de app en check hoe gelukkig, hongerig en schoon je Furby Boom is.

Terwijl je met je Furby Boom speelt en hem verzorgt, verdien je kleurrijke eitjes. En niet zomaar eitjes: deze komen echt uit! Dit worden je virtuele Furbling vriendjes. Zowel jij als je Furby Boom kunnen de Furblings voeden, verzorgen en samen spelen. Je kunt meer dan 50 digitale eitjes verzamelen en uitbroeden tot Furbling vriendjes! Je kunt een Furbling stad bouwen, waar alle Furblings hun eigen kamertje hebben met eigen interieur. Als je alle Furblings hebt verzameld in je stad, win je het Gouden Ei. Wij hebben inmiddels al heel wat eitjes verzameld, maar voordat je het volgende ei kunt uitbroeden, moet je er wel voor zorgen dat de Furblings daarvoor een level omhoog zijn gegaan. Vooral verstoppertje spelen vinden ze erg leuk en jouw Furby Boom helpt je door te zeggen of je “warm” of “koud” zit tijdens je zoektocht.

furby2Het schijnt dat Furby Boom ook heel erg boos kan worden, maar dat hebben wij nog niet meegemaakt. Misschien zijn wij gewoon te lief voor hem, of hebben we er eentje getroffen met een enorm prettig karakter. Onze Furby Boom is de hele dag aan het fluiten en zingen, gezellig hoor!

Wij zijn enthousiast! Het enige minpuntje vinden wij dat de connectie tussen de IPad en de Furby soms weg lijkt te vallen. Er moet namelijk 10cm tussen de tablet en de Furby Boom zitten, maar ook als je nergens aan komt, kan hij soms het contact niet leggen. Verder is het een interessant product, waar kinderen heel plezier mee kunnen hebben en veel liefde aan kunnen geven!

Tip voor wanhopige ouders: Wil je dat de Furby Boom in slaap valt? Trek hem dan aan zijn staart en hou hem 10 seconden op die manier vast!

Je kunt Furby Boom o.a. hier kopen!

WINNEN!
Wij mogen 1 Furby Boom weggeven aan 1 van onze lezers!  Helaas kunnen we je niet van tevoren zeggen welke kleur Furby het gaat worden, maar daar wordt ie heus niet minder leuk van!  Wat moet je doen?
Laat hieronder een reactie achter, voorzien van je voor- en achternaam en vertel ons waarom juist jij moet winnen!

Deze actie is inmiddels afgelopen!

4 gedachten over “Review: Furby Boom (6+)

    1. Dat weet ik want ik heb er een je moet je vinger in de mond van de furby boom doen of heb wakker schudden maar laat hem dan niet vallen

  1. Wij hebben alleen furby boom maar we willen er graag een vriendje bij dan kunnen ze met elkaar praten dus bij ons is hij of zij altijd welkom?

  2. Goede review zeg !!
    En wij hebben ook een furby boom alleen ze zeggen dat als je er lang mee speelt dat de furby Nederlands gaat praten maar wij spelen ook vaak met de furby alleen ik verstaa er nog steeds niets van omdat hij / zij nog steeds Engels praat !!! 🙁 ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.