10 geheimen om de kast van je kind georganiseerd te houden

Als de slaapkamer van je kind lijkt op de nasleep van een tornado, ben je niet de enige. ‘Rommelig’ is de standaard status voor de meeste kinderkamers. Kinderen laten kleding en speelgoed meestal bezaaid achter met het idee dat ze er later op terugkomen. Deze items worden in het beste geval op de vloer van de kast of onder het bed gestapeld, waar ze in ieder geval uit het zicht zijn.

Door het gebrek aan organisatie is het bijna onmogelijk om de benodigde spullen te vinden, vooral op een drukke school ochtend. De meeste ouders stellen het opruimen van kasten van hun kinderen uit, omdat de taak zo ontmoedigend lijkt en ze bang zijn dat ze niet genoeg tijd hebben. De volgende tips zullen je helpen om de kast van je kind snel en gemakkelijk in vorm te krijgen.

1. Haal alles uit de kast

De eerste stap is om een ​​schone lei te maken. Start met alles uit de kast van je kind te halen. Hierdoor kun je precies zien wat er in de kast zit, zodat je de items later kunt sorteren. Leg spullen opzij die eigenlijk niet in de kamer van je kind thuishoren, zoals de extra slaapzak die beter ergens anders kan worden opgeborgen. Nadat je de kast hebt leeggemaakt, moet je de ruimte analyseren en gebieden toewijzen voor specifieke items, zoals schoenen, kleding, speelgoed en mandjes.

10 geheimen om de kast van je kind georganiseerd te houden

2. Verdeel de items in categorieën

Het is nu tijd om de items die je uit de kast hebt gehaald in aparte stapels te verdelen. De gemakkelijkste manier is om te beginnen met minimaal vijf grote emmers, bakken of zelfs extra grote vuilniszakken. Je dient de bakken te labelen met de volgende categorieën:

Nu: deze items moeten seizoensartikelen zijn in de huidige maat van je kind.

Te groot: dit zijn items die je misschien hebt gekocht of hebt gekregen en die op dit moment een tot twee maten te groot zijn voor je kind. Bewaar deze kleding in geëtiketteerde bakken volgens de maat, zodat je er gemakkelijk bij kunt als je kind groot genoeg is.

Opslag: Je gebruikt deze categorie als je jongere kinderen in huis hebt die de items later zullen gebruiken. Deze bak is voor kleding of speelgoed dat je kindje ontgroeid is. Zorg ervoor dat alle items nog in goede staat zijn. Je kunt de zaken verder ordenen door ze in te delen op basis van leeftijd, geslacht en grootte.

Give Away: Deze bak is voor de spullen die je kind niet meer gebruikt of ontgroeid is maar nog in goede staat verkeren. Je kunt de items aan een vriend of familielid geven, doneren aan een goed doel of ze zelfs in geld omzetten door online te verkopen.

Prullenbak: deze stapel is voor niet langer gebruikte items die kapot of te versleten zijn om te worden gedoneerd, weggegeven of opgeslagen voor jongere kinderen.

Onthoud dat je enigszins meedogenloos moet zijn als het gaat om de afvalbakken “weggeven” en “vuilnis”. Je kind kan je vertellen dat een bepaald shirt of stuk speelgoed hun absolute favoriet is; Als ze het item echter al maanden niet hebben gedragen of ermee hebben gespeeld, is het waarschijnlijk tijd om het los te laten.

3. Ga naar het niveau van je kind

Je moet de kast bekijken vanuit het perspectief van je kind. De meeste kast stangen en -planken bevinden zich op volwassen hoogte, waardoor het moeilijk is voor je kind om spullen alleen op te bergen. Je kunt overwegen de stang te verlagen, een tweede stang toe te voegen of zelfs extra planken op kinderhoogte toe te voegen. Staven en planken kunnen gemakkelijk worden aangepast naarmate je kind groeit. Met een paar kleine aanpassingen aan de kast heeft je kind geen excuus om zijn kleren niet op te hangen.

10 geheimen om de kast van je kind georganiseerd te houden

4. Groepeer soortgelijke items

Zorg ervoor dat je dergelijke artikelen bij elkaar houdt als je kleding terughangt in het rek. Alle overhemden moeten bijvoorbeeld in een bepaald gebied zitten, alle rokken in een ander gebied, enzovoort. Je kunt afdrukbare kast verdelers kopen, een labelwriter of zelfs plaatjes downloaden om je te helpen bij het proces. Deze verdelers helpen je kind ook om zijn kast georganiseerd te houden door hem precies te laten weten waar de spullen thuishoren.

Andere handige hulpmiddelen zijn onder meer verstelbare kleerhangers die met je kind meegroeien en kant-en-klare kast organizers en rekken. Voor jongere kinderen kan het handig zijn om een ​​kleine selectie van bijpassende outfits in het midden van de kast te hebben, zodat de kinderen kunnen leren zichzelf te kleden.

5. Organiseer items die niet kunnen worden opgehangen

De volgende stap is het aanpakken van de items die niet kunnen worden opgehangen. Je kunt overwegen om planken toe te voegen voor bijvoorbeeld speelgoed of spelletjes. Canvas planken ophangen of een kleine commode in de kast zetten is perfect voor het opbergen van items zoals pyjama’s en ondergoed. Deur opbergers en kleine plastic bakken kunnen worden gebruikt voor kleinere items zoals riemen en andere accessoires.

6. Gebruik opslagbakken en containers

Je zou van opslagbakken je nieuwe beste vrienden moeten maken. Je kunt het beste beginnen met doorzichtige bakjes zonder deksel, zodat jij en je kind gemakkelijk kunnen zien wat er in zit. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat elke bak de juiste labels heeft. Je kunt voorbedrukte labels, uitwisbare labels of zelfs afbeeldingen van de inhoud gebruiken. Dit zal jou en je kind helpen de spullen op de juiste plaats terug te leggen. De bakken moeten worden georganiseerd op basis van vergelijkbare items, zoals tekenbenodigdheden, strandspullen en bordspellen. Natuurlijk moet je de minst gebruikte artikelen of artikelen die buiten het seizoen zijn op de hogere planken zetten.

10 geheimen om de kast van je kind georganiseerd te houden

7. Doe de schoenen weg

Kinderschoenen eindigen meestal in een warboel op de kastvloer en het paar blijft zelden bij elkaar. Dit kan een grote tijdverspilling zijn op een hectische school ochtend. Je kunt dit probleem oplossen door een speciale ruimte voor schoenen te creëren. Open rekken, deurhangers of stapelbare plastic manden zijn goede alternatieven voor het traditionele schoenenrek. Je kunt ook opslagbakken gebruiken voor schoenen en dans- of sportuitrusting buiten het seizoen.

8. Sorteer speelgoed

Speelgoed neemt vaak de meeste ruimte in beslag in de kast van een kind en kan het moeilijkst zijn om te sorteren en op te slaan. De volgende gids kan helpen om de rommel te begrijpen:

Investeer in een verscheidenheid aan plastic containers en bakken. Het is het beste om doorzichtige containers te gebruiken met een deksel dat gemakkelijk kan worden verwijderd. Je moet ervoor zorgen dat je bakjes in verschillende vormen en maten hebt om de verschillende soorten speelgoed in te passen.

Sorteer het speelgoed op maat en type, en match ze met de juiste maat bak. Ballen of grote knuffels gaan bijvoorbeeld in een grote container en kunstbenodigdheden zoals tekenspullen in een kleinere container.

Zorg ervoor dat elke bak duidelijk gemarkeerd is met de inhoud. Afbeeldingen op de buitenkant van de bak maken het gemakkelijker om te zien wat er in zit en zorgen ervoor dat de items op de juiste plaats worden teruggeplaatst.

Plaats de bakken strategisch terug in de kast. Je dient stapelbakken te vermijden. Jouw kind wil onvermijdelijk iets uit de onderste bak. De bakken kun je het beste horizontaal opbergen, zodat je wat je nodig hebt er gemakkelijk uit kunt halen.

10 geheimen om de kast van je kind georganiseerd te houden

9. Overweeg om een ​​gordijn te gebruiken

Overweeg om de kastdeur van je kind te vervangen door een gordijn. Schuif- of harmonica kastdeuren kunnen voor jongere kinderen moeilijk te hanteren zijn en kunnen zelfs kleine vingers beknellen. Een gordijn is een praktische manier om de inhoud van de kast te verbergen, terwijl je kleintje er gemakkelijk bij kan. Gordijnen zijn ook verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en stijlen, zodat ze kunnen worden aangepast aan de rest van de kinderkamer.

10. Handhaaf de kast volgorde

Een paar laatste details kunnen je helpen de organisatie die je zojuist hebt bereikt, te behouden.

Zorg ervoor dat je kind een mand of wasmand bij de hand heeft voor vuile kleren. De kleding belandt minder snel op de grond als de mand binnen handbereik is.

Bewaar een reservebak met de markering “te klein” voor items die je kind ontgroeit. Als je eenmaal hebt vastgesteld dat je kind een item ontgroeid is, doe het dan onmiddellijk in de prullenbak. Je kunt dan elke drie tot vier maanden door de prullenbak rommelen om te bepalen wat er aan vrienden en familie kan worden geschonken of gegeven.

Controleer de inhoud van de “te grote” bak om de paar maanden. Er kunnen items zijn waar je kind in is gegroeid en die kunnen worden toegevoegd aan de kleding rotatie.

Het inrichten van de kinderkamer hoeft geen overweldigende taak te zijn. De sleutel is om de bezittingen te bewerken en ervoor te zorgen dat je voor alles een plek creëert. Je kunt er echt een leuk project van maken voor jou en je kind om samen aan te werken. Ze kunnen bakken, manden en andere organizers uitkiezen om hun kamer een persoonlijker tintje te geven. Je kunt zelfs de creatieve kant van je kind betrekken door ze de verschillende bakjes te laten versieren met hun eigen labels en afbeeldingen.

About Cassandra Pater

Overachiever en gestructureerde chaoot: zorgt voor ijzersterke content in de vorm van blogs, branding & webdesign voor jouw bedrijf, met als doel te verbinden met de lezers en hoger te ranken in Google. Heeft ook nog 2 leuke Blogs: www.momambition.nl en www.interiorqueen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.