woonkamer van een klein appartement inrichten

Uitzoeken hoe je een klein gezinsappartement met kinderen kunt inrichten, kan een hele uitdaging zijn. De waarheid is dat leven met kinderen in een kleine ruimte meedogenloze organisatie en functionele oplossingen vereist. Om het te laten werken, moet je rekening houden met meubel keuzes, de lay-out en functionele stukken die met het gezin meegroeien. Leer hoe je de woonkamer van een klein appartement en andere comfortabele, stijlvolle en leuke ruimtes voor het hele gezin kunt maken.

Wordt verliefd op verticale ruimte

Wanneer je weinig ruimte hebt, moet je verticaal leren denken. De muren bieden veel onbenutte vierkante meters. Door planken en kasten te gebruiken, kun je veel ruimte besparen. Gebruik boekenplanken om boeken te ordenen, decoratieve accenten te laten zien en je te helpen dingen beter te organiseren. Het optimaal gebruik maken van de verticale ruimte is een tip die je in het hele huis zou moeten gebruiken, van een kleine woonkamer tot een kleine keuken en kleine slaapkamers. Het werkt overal.

Voor wat inspiratie voor verticale opslag ben ik dol op de opbergkast Otik van Goossens. Perfect voor het opbergen van opgevouwen dekens, linnengoed, ordners, manden, speelgoed en meer. Bovendien zal de klassieke stijl met je gezin blijven evolueren, wat betekent dat je deze niet snel hoeft te vervangen. Zet een mooie kleine hoekbank voor en je bent helemaal klaar!

Wie zegt dat een functionele meubelstijl niet chic kan zijn?

opbergkast otik verticaal inrichten klein appartement

Salontafel

Zorg ervoor dat je investeert in echt functionele meubelstukken. In eerste instantie lijken functionele meubels misschien buiten je budget, maar op de lange termijn zijn ze de beste investering. Denk aan meubelen die meerdere doelen kunnen dienen. Zoek bijvoorbeeld naar salontafels met verborgen opbergruimte, banken die tot bed kunnen draaien of secties die je kunt herschikken. Het idee is om stukken te vinden die je later kunt verplaatsen of ombouwen om aan jouw nieuwe behoeften te voldoen. 

Wordt een opslag wizard

Je herkent hier waarschijnlijk een patroon – opslag is van cruciaal belang. Als je in een klein appartement woont, wordt opslagruimte helaas bijna een luxe. Wees slim met de stukken die je in huis wilt houden. Gebruik meubels waarmee je meer opslagruimte kunt toevoegen zonder de stijl van je huis te verstoren. Opbergpotten, opbergkasten en manden zijn uitstekende manieren om dit mogelijk te maken.

Ik ben helemaal verliefd op de opbergkast Barcelona van Goossens. Het is een stoere eikenhouten kast met 4 greeploze deuren en mooie open vakken waar je o.a. plaids en dekens, tijdschriften, kinderboeken en andere items die je misschien bij de hand wilt houden, kunt bewaren. 

opbergkast goossens inrichten klein appartement woonkamer

Lees ook: tips voor het kindvriendelijk inrichten van je woning

Zeg hallo tegen ronde hoeken

Gezinnen met kleine kinderen begrijpen de worsteling met scherpe hoeken maar al te goed. Het lijkt misschien gek, maar ronde hoeken houden je kind veilig en laten je kleine woonkamer er ruimer uitzien. Wanneer je scherpe randen aan meubelstukken vermijdt, creëert dit een uniek effect op je zicht, waardoor het een uitdaging wordt om een ​​specifiek gebied in te kaderen. De ruimte zal onmiddellijk groter en meer open lijken dan wanneer je in plaats daarvan kiest voor rechthoekige en vierkante meubelstukken.

Het hoeft niet al te duidelijk te zijn. De bank Oslo van Goossens heeft bijvoorbeeld een rond zitvlak waardoor hij er zachter uitziet. Bovendien zijn modulaire banken perfect om je te helpen meer speelruimte te hebben, en zullen ze de druk bezochte delen van je woonkamer niet hinderen.

modulaire bank oslo inrichten klein appartement

Meer ideeën voor het inrichten van een woonkamer van een klein appartement 

Het inrichten van een woonkamer in een klein appartement, met of zonder kinderen, kan een uitdaging zijn. Start met het maken van een tekening om uit te zoeken hoe jij je woonkamer zo aanpast dat hij bij jou en je gezin past. Start vandaag een project en maak jouw droomhuis werkelijkheid.

About Cassandra Pater

Overachiever en gestructureerde chaoot: zorgt voor ijzersterke content in de vorm van blogs, branding & webdesign voor jouw bedrijf, met als doel te verbinden met de lezers en hoger te ranken in Google. Heeft ook nog 2 leuke Blogs: www.momambition.nl en www.interiorqueen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.