[Gastblog] Het is belangrijk én leuk om creativiteit bij kinderen te stimuleren. Nu weet ik dat ik als kind dol was op stickers en alles wat kan plakken. Hoe leuk is het om dan zelf je eigen washi tape te knutselen?

Wat is washi tape

Als je een beetje creatief bent aangelegd dan kan je de laatste jaren eigen niet om washi tape heen. Washi tape vindt zijn oorsprong in Japan en laat zich aan een leek het best beschrijven als sierlijk plakband.

Washi tape is een papierachtige plakband met de leukste printjes. Je kunt het op veel verschillende manieren gebruiken. De mogelijkheden en toepassingen zijn eindeloos. Hoe leuk is het dan ook om met je kindjes eigen ‘washi tape’ te maken?

Zelf washi tape maken

Het is eenvoudig om je kindjes hun eigen soort washi tape te laten knutselen. Je hebt niet veel materialen nodig, maar tegelijkertijd zijn er veel verschillende opties als het gaat om knutselmaterialen om mee aan de slag te gaan. Je hebt in ieder geval nodig:

  • Beige schilderstape
  • Kleurmaterialen

Wat betreft de kleurmaterialen zijn er dus veel mogelijkheden. Denk aan kleurpotloden, stiften, gelpennen, waskrijtjes of waterverf. Net waar jouw kindjes graag mee bezig zijn!

Aan de slag

Als de materialen verzameld zijn en klaarliggen, dan is het tijd om aan de slag te gaan! Op stukjes schilderstape tekenen, verven en krijten gaat ervoor zorgen dat er mooie zelfgemaakte washi tape ontstaat waar de kinderen trots op kunnen zijn!

DIY washi tape gebruiken

Als je je best hebt gedaan op het maken van mooie washi tape en trots bent op het resultaat, dan wil je deze natuurlijk echt gebruiken!

Gelukkig zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kan je kindje de zelfgemaakte washi tape gebruiken om een envelop dicht te plakken. Zeker weten dat jullie wel iemand kennen die een kaartje kan gebruiken in deze tijd! Misschien oma, die jullie al even niet hebben gezien? Zo maak je ook iemand anders blij!

De stukjes tape kunnen natuurlijk ook gewoon gebruikt worden als stickers. En die kun je overal op plakken! Stickers maken en plakken is hartstikke leuk. Of wat dacht je van het gebruiken van de washi tape in andere knutselwerken, zoals het maken van een mooie muurdecoratie? Er zijn genoeg mogelijkheden!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.