Een te klein vloerkleed zorgt ervoor dat de kamer kleiner aanvoelt

Een vloerkleed is een hele goede manier om je interieur te verfraaien, maar soms maak je een fout als je er één kiest! Daarom hebben we deze lijst met tips voor je opgesteld. Vloerkleden worden steeds populairder. Logisch ook! Ze voegen namelijk niet alleen kleur en stijl toe aan een kamer, maar zorgen ook voor comfort en warmte onder je voeten!

Let op de kwaliteit

Het ene vloerkleed is het andere niet. Wat ik daarmee bedoel, is dat je echt het verschil merkt tussen verschillende vloerkleden. Let op de kwaliteit van het vloerkleed wat je koopt. Je wilt voorkomen dat je snel rafels hebt óf dat de hoekjes omhoog krullen, waardoor je continu op je plaat dreigt te gaan als je langsloopt. Of wat dacht je van je kind dat rondrent omdat het ziek thuis zit, maar toch even moet bewegen, omdat iedereen anders gek wordt? Heb je straks niet alleen een grieperig kind, maar een grieperig kind met gat in zijn hoofd, omdat hij zichzelf op de tafel met puntige hoek lanceerde omdat je een verkeerd vloerkleed koos.

Kies het juiste formaat

wollen vloerkleed

Natuurlijk is het logisch dat je een vloerkleed koopt dat past in de ruimte waar je het neer wilt leggen. Daarmee bedoel ik dat je geen vloerkleed van twee meter breed koopt voor je hal die maar één meter breed is. Zo ver was je zelf ook nog wel gekomen. Let niet alleen op de afmetingen van de ruimte waar je het kleed wilt neerleggen, maar ook waarom je een vloerkleed wilt gebruiken en waar het vloerkleed komt. Een voorbeeld: je wilt een vloerkleed bij je zithoek, om je zithoek wat meer af te sluiten en wat knusser te maken. Dan kies je niet een vloerkleed wat net onder je salontafel past. Kies dan een vloerkleed waar in ieder geval de bank gedeeltelijk op kan en een kleed dat (bijna) tot aan de tv gaat. Zo lijkt de ruimte ineens afgesloten van de rest!

Vloerkleden kunnen een kamer groter laten lijken of juist knusser

vloerkleed in slaapkamer

Vloerkleden hebben de kracht om een kamer groter of juist kleiner te laten maken. Door het gebruik van het vloerkleed in het voorbeeld hierboven, wordt de woonkamer knusser. Een vloerkleed onder je bed geeft juist het gevoel dat de kamer ruimer én warmer aangekleed is. Zorg ervoor dat het kleed dan niet de hele kamer bedekt en wel te zien is.

Wist je dat het leggen van een vloerkleed onder je eethoek ook kan?

Speels of strak?

Je kan je strakke interieur speelser maken door het gebruik van bijvoorbeeld ronde of niet symmetrische kleden. Ook kun je kiezen voor kleedjes met een drukker patroon, waardoor je een speels effect krijgt, zoals in de foto hieronder! Zo zie je dat de muren en de vloeren heel strak zijn, maar door het gebruik van een vloerkleed en dekentjes, ziet het er heel warm uit.

patronen mengen vloerkleed

Kies de juiste kleur

Wellicht overbodig, maar we noemen het toch maar. Kies de juiste kleur voor je vloerkleed. Een roze kleed als je interieur verder rood is? Mwah. Een intense kleur bij intense meubels doet het vaak niet zo goed, tenzij je meer intensere kleden combineert. Wees kritisch: voelt het niet als een geheel? Maak er dan een geheel van door met meer accenten, kleden of juist minder te werken. Jep, het is best even werken! Maar daarna kun je languit op je rug liggen op je nieuwe vloerkleed. Wel lekker warm.

diverse tapijten opgerold

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.