Komende nacht is het weer zo ver; de wintertijd gaat in. De klok gaat om 03:00 uur in de nacht een uur terug! Voor mensen zonder kinderen houdt dat dus in, een uurtje extra slapen.. heerlijk! Maar er zijn natuurlijk een heleboel mensen mét kinderen. Enne, geloof me, die gaan echt niet een uur langer in hun bedje blijven liggen, om de papa’s en mama’s te verwennen. Ik deel graag een aantal tips (geen garantie dat ze werken bij alle kinderen, maar niet geschoten is altijd mis).

Bedtijd vervroegen bij de avond-mensjes

Is jouw kind een zogenoemd avond-mens (laat opblijven en ‘s ochtends niet uit bed te krijgen), dan is het verstandig om een aantal dagen voordat de wintertijd ingaat, de bedtijd iets te vervroegen. Doe dit met 5 á 10 minuten en niet meer. Op deze manier is er een kans dat je kind ‘s ochtends makkelijker wakker wordt. Je verlegt op deze manier het slaapschema een heel klein beetje, maar vaak werkt het wel.

Early Birdjes, later naar bed

Deze kids hebben totaal geen moeite om in slaap te vallen ‘s avonds, maar ze staan in de ochtend ook erg vroeg naast hun bed (ja, écht vroeg). Probeer een paar dagen voordat de wintertijd ingaat de bedtijd van het kind elke dag zo’n 5 à 10 minuten later te maken. Op deze manier verleg je het slaapschema en kan het zijn dat je kind wat langer uitslaapt.

Algemene tips

*Zorg voor donkere gordijnen, het wordt nou eenmaal weer vroeger licht als de wintertijd in is gegaan. 
*
Laat de kids geen intensieve dingen doen voor het naar bed gaan (geen IPad of fanatieke spelletjes dus).
*Geen frisdrank of andere suikers voor het slapen gaan!

Uitgelichte afbeelding: Cute little son holding alarm clock near sleeping father ear at home from Shutterstock/Dean Drobot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.