De antroposofie werd ontwikkeld door de Oostenrijkse filosoof, wetenschapper en kunstenaar Rudolf Steiner (1861-1925). Als klein mannetje beleefde hij de geestelijke wereld al net zo sterk als de fysieke wereld. Het verbinden van deze twee werelden werd later zijn levenswerk. Hij richtte zich op landbouw, kunst, architectuur, opvoeding, geneeskunde en zorg. Nog steeds zijn er veel mensen die zich dagelijks door zijn visie laten inspireren. Zij doen dit door de antroposofische inzichten en initiatieven van Steiner in stand te houden. Centraal hierin staat de ontwikkeling van ieder individu in verbinding met de mens en natuur om zich heen. De seizoenstafels spelen hierin een grote rol en ook zijn er hele mooie boekjes om (samen) te lezen. De boekjes over Pippa en Pelle zijn op de peuterspeelzaal van onze jongste favoriet.

Pippa en Pelle

Pippa en Pelle hebben een heerlijke dag als ze buiten gaan wandelen en daar al hun dierenvrienden ontmoeten. Dit sprankelende kartonboekje van Daniela Drescher nodigt uit om samen met kleine kinderen op ontdekkingsreis te gaan.

Meer informatie vind je hier.

Pippa en Pelle in de herfstwind

Op een winderige herfstdag beleven Pippa en Pelle nieuwe avonturen met een muts, goudgele blaadjes, rozenbottels en meer. Dit prachtig uitgevoerde kartonboekje van illustratrice Daniela Drescher nodigt uit, om samen met kleine kinderen op ontdekkingsreis te gaan. Op de bladzijden kun je elkaar van alles aanwijzen. De prenten bevatten herfstige diepe kleuren en veel details. Een mooi en stevig boekje, geschikt voor kleine handjes.

Meer informatie vind je hier.

Pippa en Pelle in de sneeuw

Op een koude winterochtend worden Pippa en Pelle wakker. Er is een grote verrassing: het heeft gesneeuwd! Ze gaan naar buiten en ontmoeten nieuwe dierenvrienden in het bos. Ze sleeën, skiën en bouwen een sneeuwpop. Met rode wangen en een rode neus stappen ze door de sneeuw en hebben ze plezier, tot ze weer naar hun warme huisje teruggaan. Dit prachtige kartonboekje van illustratrice Daniela Drescher nodigt uit om samen met kleine kinderen op ontdekkingsreis te gaan. Een reis warm en droog binnen bij het voorlezen, en als het even kan buiten in de sneeuw!

Meer informatie vind je hier.

Pippa & Pelle in de lentetuin

Het is lente, de zon schijnt. Pippa en Pelle spitten, zaaien en sproeien in hun tuin en kijken hun ogen uit. Ze zien een rups, een slakje, een bij en nog veel meer. Hoe zal alles groeien? De illustrator schildert de eenvoudige maar kleurrijke beelden zo, dat je blijft kijken, dat je van alles aan kunt wijzen en met je kind over de plaatjes kunt speken. Het boekje is geschikt voor kleine handjes.

Meer informatie vind je hier.

Pippa & Pelle in de zomerzon

Op een zonnige zomerdag beleven Pippa en Pelle nieuwe avonturen. Dit prachtig uitgevoerde kartonboekje van illustratrice Daniela Drescher nodigt uit om samen met kleine kinderen op ontdekkingsreis te gaan.

Meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.