Wie kent het concept van de Escape Room niet? Tijdens dit populaire spel word je als groep opgesloten in een ruimte en aan de hand van puzzels en raadsels moet je een uitweg naar buiten zien te vinden. Ravensburger liet zich hierdoor inspireren en introduceerde onlangs de Escape Puzzle voor iedereen die van legpuzzels én raadsels houdt.

Ontsnap uit een mysterieuze wereld

Begin je aan een Escape Puzzle, dan maak je eerst de puzzel die uit precies 759 stukjes bestaat. En… wat geeft het een lekker gevoel als je het juiste stukje hebt gevonden dat naadloos in het andere past waardoor de geheimzinnige afbeelding langzaam tot leven komt. Maar let op! Pas als je de puzzel goed in elkaar hebt gelegd, zie je dat sommige afbeeldingen op de doos anders zijn dan op de puzzel. En… juist hier zitten je aanwijzingen en tips verborgen. In totaal zijn er acht Escape Puzzles, van een heksenkeuken tot de sterrenwacht en van een vampierenslot tot een wolvenroedel. Allemaal hebben ze hun eigen spannende verhaal waaruit jij moet ontsnappen!

Vind de juiste puzzelstukjes

Net als bij de live gamers in de Escape Rooms, komen intuïtie, logisch nadenken en combineren én een beetje fantasie goed van pas om de raadsels, die verborgen zitten in de afbeelding van de puzzel, op te lossen. Heb je het antwoord van een raadsel gevonden? Dan heb je een puzzelstukje verdiend die je uit de gemaakte puzzel mag pakken. Heb je ze allemaal gevonden, dan ben je wel heel dicht bij je antwoord en jouw Escape!

HELP!

Kom je letterlijk niet uit jou Escape? Geen probleem? Scan de QR-Code op de gebruiksaanwijzing waardoor je direct op de website voor meer hulp en tips terecht komt. Ben je ervan overtuigd dat je de oplossing hebt gevonden? Maak dan de enveloppe, die in de verpakking zit en misschien al een tijdje in je handen brandt, open. Hierin vind je het enige juiste antwoord. Dus… kijk snel of je het goed hebt opgelost en het verhaal mag verlaten. Veel succes!

Prijs en verkrijgbaarheid

Een Escape Puzzle van Ravensburger, voor iedereen vanaf 12 jaar, heeft een prijs van circa € 15,99 en is zowel online als bij speelgoedwinkels verkrijgbaar.

Meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.