Het online bijlesinstituut Bijles Aan Huis heeft heeft besloten haar platform gratis beschikbaar te stellen voor alle middelbare scholen en basisscholen in Nederland. Inmiddels verspreidt de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) het nieuws in hun netwerk en hebben meerdere schoolleiders hun interesse getoond.

Mede-oprichter Jamie Schuller (28) vindt het opvallend dat veel scholen niet verder kijken dan universele platforms zoals Skype en Microsoft Teams: “Waar deze platforms slechts een deel van een oplossing bieden, biedt het platform van Bijles Aan Huis een veel breder scala aan mogelijkheden voor het geven van online onderwijs, de docent kan bijvoorbeeld lesgeven met een online digibord.
Een korte video over hoe het werkt voor éen-op-één bijles:

Het development team van Bijles Aan Huis heeft hard gewerkt om het bestaande platform aan te passen, zodat het te gebruiken is voor een hele klas binnen één scherm. Met een beetje trots zegt Jamie: “Op die manier willen we ervoor zorgen dat leerlingen alsnog een eerlijke kans krijgen om hun schooljaar en examens te halen.

In 2013 begon Jamie, afkomstig uit een onderwijsfamilie, met het geven van wiskunde bijles aan leerlingen uit de regio De Bilt. Sinds 2018 is met behulp van tech-ondernemer Florian Zandbergen (19) het digitale roer compleet omgegooid. De digitalisering van het bedrijf heeft de afgelopen maanden geleid tot een maandelijkse verdubbeling van het aantal bijlessen. Inmiddels treft Bijles Aan Huis de laatste voorbereidingen voor uitbreiding naar Duitsland en bestaat het team verder uit 8 fulltime developers, meerdere freelance specialisten en ongeveer 1000 docenten. Ondanks de corona-crisis lijkt deze groei door te zetten, aldus Jamie: “Voordat de coronacrisis in alle ernst begon, zagen we al dat online bijles een behoorlijk deel van de traditionele bijles bij de leerling thuis overnam, maar nu stelt het platform zelfs de huidige continuering van het bedrijf veilig.

Uitgelichte afbeelding: Mailing Bijlesaanhuis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.