Om het onderwijs tegemoet te komen en de basis door te laten gaan, biedt Zwijsen online leeslessen voor thuis aan. Nu verschillende leerkrachten geen les kunnen geven doordat ze hoesten of verkouden zijn, of omdat de kinderen zelf niet lekker zijn, zitten al hele groepen leerlingen thuis.

Thuis blijven lezen

Lezen is één van de belangrijkste basisvaardigheden en het is van belang dat kinderen dit blijven doen en oefenen. Tachtig procent van de leerlingen in Nederland leert lezen met Veilig leren lezen.

Instructievideo’s en PDF’s

Zwijsen heeft gekeken waar de meeste scholen op dit moment zijn in de methode en heeft van dat lesblok instructievideo’s en PDF’s klaargezet. Het is absoluut niet het idee dat de leerkracht hiermee vervangen wordt, maar dient als noodoplossing voor de leerlingen. In de tijd dat ze thuiszitten, kunnen ze zo het lezen op een veilige manier onderhouden. Zwijsen bekijkt of scholen hier ook behoefte aan hebben bij de andere methodes.

Online oefenen

Veel methodes van Zwijsen hebben ondersteunde thuis-oefensoftware voor leerlingen. Scholen die wel met de methode werken, maar deze software nu nog niet hebben, kunnen voor de rest van het schooljaar een gratis proeflicentie aanvragen via de website van Zwijsen. Dit geldt voor Schatkist, Veilig leren lezen, Estafette en De Zaken van Zwijsen.

Leesbevordering voor thuis

De keuze om deze instructielessen voor thuis in te zetten, ligt bij de scholen. Ouders kunnen hun kinderen die thuis zitten, wel alvast motiveren om een boek te lezen. Ter ondersteuning biedt Zwijsen gratis werkbladen met algemene vragen en opdrachten over boeken aan. Als de leerlingen daarna weer naar school gaan, kunnen ze die samen in de klas bespreken. Zo zetten leerlingen de extra vrije tijd heel nuttig in!

Meer informatie over de thuislessen vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.