Sneakers zijn niet alleen een trend bij volwassenen (stiekem heb ik ook wel een aantal paar staan), maar ook bij kinderen. Dit is voornamelijk omdat deze schoenen heerlijk comfortabel zitten en er daarnaast ook nog eens cool uitzien. Als ouder wil je natuurlijk dat de sneakers van je kind er netjes en schoon uitzien, zodat ze langer meegaan. Maar hoe houd je kinder sneakers  netjes en schoon? Ik geef je een aantal tips!

Tip 1: Spray je sneakers in met een beschermende spray

Het is belangrijk om de sneakers zo goed mogelijk te beschermen tegen vuil en vlekken. Dit kun je doen door ze in te sprayen met een beschermende spray, welke je o.a. kunt kopen bij Shoesme. Deze spray zorgt ervoor dat vuil en vlekken minder snel in de stof trekken en dus makkelijker schoon te maken zijn. Het is belangrijk om de spray regelmatig opnieuw aan te brengen, vooral als je kind veel buiten speelt.

Tip 2: Gebruik een zachte borstel om vuil te verwijderen

Als er vuil op de sneakers zit, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te verwijderen. Gebruik hiervoor een zachte borstel en borstel het vuil voorzichtig weg. Let op dat je niet te hard borstelt, want dan kan je de schoen beschadigen. Als het vuil hardnekkig is, kun je een beetje water en milde zeep gebruiken.

Tip 3: Laat de sneakers aan de lucht drogen

Als de sneakers nat zijn geworden, bijvoorbeeld door het spelen in de regen of het stampen in de plassen, is het belangrijk om ze op de juiste manier te drogen. Stop de sneakers niet in de droger, maar laat ze gewoon aan de lucht drogen gewoon op kamertemperatuur. Zet ze niet in de volle zon of dicht bij de verwarming.

Tip 4: Was de sneakers op de juiste manier

Als de sneakers erg vies zijn geworden, dan zou je ze kunnen wassen, hoewel dit door de merken zelf vaak afgeraden wordt. Doe je het toch dan is het belangrijk om ze op de juiste manier te wassen, zodat ze niet beschadigen. Was de sneakers op een lage temperatuur in de wasmachine en stop ze in een kussensloop of waszakje om te voorkomen dat ze beschadigen. Gebruik een mild wasmiddel en laat de sneakers aan de lucht drogen.

Afbeelding: Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.