verhip1Veel babykleding is niet duurzaam, onpraktisch en onhandig in gebruik. Een romper, truitje, broekje of boxpak binnen no-time aanmeten blijkt in de praktijk vaak een illusie. En herleiden waar de kleding exact van en mee wordt vervaardigd is helemaal lastig. Dat blijkt uit onderzoek van babykledingmerk verh!p waarvoor 200 kersverse ouders werden geïnterviewd.

Voorlichting
Om ouders op weg te helpen organiseerde het kledingmerk afgelopen maandag een workshop bij Mamamo in Rotterdam. Daarin gaf eigenaresse van verh!p Brendy Boogaard uitleg over hoe een eerlijke en duurzame collectie tot stand komt en waar je als ouder op kunt letten. Zo werd verbaasd gereageerd op het feit dat dat in veel babykleding nog onnodige syntetische stoffen zitten, maar ook dat voor één katoenen t-shirt 2700 liter wateren 7 eetlepels landbouwgif worden gebruikt. Hoe natuurlijk is katoen dan eigenlijk? Het label ‘bio-katoen’ biedt dan uitkomst, maar ook dat riep vragen op. Aangezien het juridisch nog niet beschermd is, kunnen ouders het beste opletten of er ook een certificaat aanwezig is om zeker te weten dat het daadwerkelijk om biologisch katoen gaat.

verhip2Ouders vooruit helpen
Het gros van de ouders geeft aan dat onlogische pasvormen en slecht materiaalgebruik verwarring, onzekerheid en onvrede veroorzaken en zelfs tot stress leidt tussen ouders onderling. Boven de wieg staan zij nog elke dag voor dillemma’s over hoe hun baby snel (weer) aan en uit te kleden zonder een huilbui of (huid)irritatie te veroorzaken. Want hoe goed je je ook denkt te hebben voorbereid, je komt toch nog vaak voor verrassingen te staan zoals te kleine armsgaten, te korte beenlengtes, slechte afwerking, lage kwaliteit stof, slechte drukknoopjes etcetera etcetera. Bij babykleding zijn met name de pasvorm en kwaliteit van groot belang. De kleding van verh!p blijft zó lang mooi in pasvorm dat deze met gemak doorgegeven kan worden aan de volgende gebruiker.

GOTS gecertificeerd
Verh!p heeft daarom een collectie ontwikkeld voor baby’s van 0 tot 6 maanden waarmee ouders volledig worden ontzorgt. De behoefte aan babykleding die voldoet aan de hoge eisen van ouders was zo groot dat Boogaard er een flinke studie van maakte. Ook dat werd ingegeven door het streven naar duurzaamheid. Die link wordt nog niet zo vaak gelegd, maar op dit moment wordt 30% van alle textiel nooit verkocht en nog eens 30% vindt zijn weg naar de consument via de uitverkoop. Dat is pure overproductie. Boogaard heeft daarom goed naar de doelgroep geluisterd en hun behoeften en ervaringen vertaald in de ontwerpen van verh!p. Zij wil namelijk alleen maar kleding maken waar behoefte aan is. En dat blijkt een goede combinatie. Verh!p werkt alleen met GOTS gecertificeerde producenten die garanderen dat  duurzaam en eerlijk is geproduceerd. Daarbij is ook gelet op onnodige toevoegingen. Boogaard koos voor nikkelvrije drukknopen en 100% biologisch katoen van een hoge kwaliteit die zo rekbaar is dat het verwerken van elasthaan niet nodig is.

Geef het door!verhip3
Dus; Verh!p levert een goed ontwerp, eerlijke productie met duurzame materialen die ook nog eens met een gerust hart doorgegeven kunnen worden aan het volgende kind. Het thema “geef het door’ is nauw verbonden met verh!p, door de goede kwaliteit en de boodschap die verpakt is in een prachtige doorgeef doos waarmee de volgende eigenaar direct aan de slag kan.

Verh!p bestellen?
Je kunt de kleding bestellen in webshop op http://www.babyverhip.nl. Verh!p wordt verkocht  in setjes. De collectie bestaat uit een boxpak met muts of slab, een truitje met broekje, een vestje met capusjaal en een losse deken. Je koopt een setje van verhip tijdens de crowdfundingcampagne vanaf € 37,50, de deken is los verkrijgbaar voor € 25,-. Na de crowdfunding is de kleding verkrijgbaar via de webshop en kost de deken €29,95 en variëren de setjes kleding van €39,95 tot €44,95.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.