til1Het merk Tiljamid is al eerder aan bod gekomen op KiDDoWz (klik), dit gelezen hebbend kunt u zich voorstellen dat ik erg verheugd was een romper voor onze peuter te mogen uitzoeken. Om niet het risico te lopen in herhaling te vallen, houd ik de inleiding kort. Tiljamid is een scandinavisch kledingmerk, het wordt gemaakt van 95% bamboe. Dit maakt dat het erg zacht is en ,niet geheel onbelangrijk, minder belastend is voor het milieu dan het gebruik van katoen. De designs van Tiljamid kenmerken zich door een retro­ knipoog en vrolijke, drukke prints.

til3De rompers van Tiljamid vallen wat groter en zijn verstelbaar, dus met een romper maat 1-­2 jaar, zou ik goed uitkomen bij ons kleine, rappe proppie. De maatgeving geeft maat 80-­92 aan. De bof was nog groter toen bleek dat momenteel bij elke bestelling een leuke sjaal t.w.v. 9,95 euro bijgevoegd wordt. Die noemde onze peuter al snel “kappie” en ze loopt er gelijk de hele dag mee op haar hoofd.

Een romper is al verkrijgbaar is vanaf 12,50 euro: http://www.tiljamid.nl/bamboe-kinderkleding-tot12maanden-baby-1jaaroud/romper-normaal

Bij het bekijken van de romper collectie trok de roze romper met de autootjes direct mijn aandacht. Als moeder van drie dochters aan roze geen gebrek, aan auto’s daarentegen wel, dus dat was snel bekeken. Nu begint het lastige van dit verhaal, het wachten… maar dat duurde niet lang. Gelijk een dag later ontvingen we de romper van Tiljamid en bij het openen van de verpakking viel onmiddelijk het zachte materiaal op, het was zo zacht dat het wel glad leek. Zoals verteld liep onze peuter al met haar ‘kappie’ op:” mooi, mooi”, en de romper ook gelijk maar aangetrokken. Die zat als gegoten en is verstelbaar met drie rijen drukknoopjes. Wat opvalt zijn de lange boorden, die voor de kleintjes nog om te slaan zijn. Mijn oma had deze romper gedekt genoemd. Dat betekent in oud­hollands niets meer aan doen, de onderkleding wordt bovenkleding. Iets aan de benen en spelen maar! De romper bestaat namelijk uit twee lagen: een romper met daaroverheen een vast shirt en dat shirt valt over de broek heen.til2

Toch nog even voor de volledigheid: deze romper met autootjes is er ook in het blauw. Daarnaast hadden we ook nog kunnen kiezen in de maat 1­-2 jaar voor een groene, een paarse of een romper met oranje/groene design . De Tiljamid rompers kosten 34,95 euro en neem gerust eens een kijkje op www.tiljamid.nl voor meer hippe, duurzame kleding. And We Love Bamboo too!

Jullie kunnen nu met 25% korting Sintshoppen op de hele collectie met code -> welkom14

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.