knap1University Games stelt zich tot doel dat ouders thuis weer tijd en energie in hun kind(eren) steken. En hoe kan dat nou beter dan door samen te spelen. Zij ontwikkelden onder de naam ‘Knappe Koppen’ een drietal bordspellen geschikt voor de pre-schoolleeftijd. In deze bordspellen komen naast speelplezier verschillende ontwikkelingsaspecten aan bod. Zo is er naast het Knappe Koppen bordspel voor pientere kinderen, ook Knappe Koppen Tellen & Knappe Koppen Dierenvrienden. In deel 1 van deze trilogie sta ik stil bij het Knappe Koppen bordspel GENOMINEERD SPEELGOED VAN HET JAAR 2010.

knap2Knappe Koppen geschikt voor twee tot vijf jaar en is te spelen met twee tot vier spelers. De kleuren van de doos en het spel zijn primair. Alleen de groene schijf is een vreemde eend in de bijt, maar anders komen we ook niet tot vier spelers. Op de doos lezen we dat het bordspel de algemene kennis verhoogt, het ruimtelijk inzicht ontwikkelt, de taal- en rekenvaardigheden bevordert en het leuke en fysieke uitdagingen bevat. Ik ben vooraf al onder de indruk en we gaan er samen met oma lekker voor zitten.

We zetten het spel op en alles wijst zich vanzelf. Drie kleuren kaarten op stapeltjes krijgen hun plek en we kiezen elk een schijf en plaatsen het op het beginvak. De jongste begint en knap3gooit met de kleurendobbelsteen en loopt naar het gele vak. We lezen een geel kaartje (Inzicht en Logica) voor “Welke pop is het grootst. Wijs de juiste pop aan”. Ik rol mezelf naar blauw (Algemene kennis) “Welke dag is het vandaag?”. De schoolmeid komt op het Geluksveld en schud handen met ons en mag nog een keer rollen. Ik kom op rood (Fysieke uitdaging) en “Hinkel op een been”. Het spel blinkt uit in eenvoud. De kleuter zit te genieten op haar stoel. Ze mag even later met de primaire blokken een toren namaken van een kaartje. Helemaal leuk. Sneller dan verwacht komen we bij de Finish en klinkt het al snel: “Mama, nog een keertje?”.

De schoolmeid wil zelf nog even iets kwijt over dit bordspel: “Leuk dat je kan bouwen, dat kan niet bij elk bordspel. Het is alleen wel jammer dat het zo snel is afgelopen”

Is uw interesse gewekt? Neem dan alvast een kijkje op universitygames.nl voor meer produkten. Binnenkort volgen op KiDDoWz nog de reviews van de andere twee bordspellen. Het Knappe Koppen Bordspel is o.a. te koop bij bol.com.

 /Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.