Dat niet elke jas geschikt is voor elke regio of elk type weer, wist je als moeder natuurlijk al lang. Waar je continu discussies hebt met je kind waarom hij geen winterjas aan hoeft in de zomer, een regenjas niet geschikt is voor een sneeuwbui en de zomerjas echt niet betekent dat je het draagt als de zon schijnt, weet jij als geen ander dat je je gewoon voor het weer kleedt. Maar zelfs daar zitten verschillen tussen. Want wist je dat de meest ideale jas voor jou een softshell jas is?

Wat is een softshell jas?

Softshell jassen zijn ideale jassen onder de meeste weersomstandigheden. Het is een populaire jas: je zweet er namelijk een stuk minder in dan in een hardshell jas.

Een softshell jas houdt je warm en beschermt tegen weer en wind. Een waterdichte, winddichte én ademende jas, kortom: het is alsof softshell jassen voor moeders gemaakt zijn!

Is een softshelljas waterdicht?

Wat zijn hardshell jassen?

Het beste voorbeeld van een hardshell jas is de regenjas. Deze jassen beschermen je als geen ander tegen regen en wind én zorgen er vervolgens voor dat je alsnog zeiknat thuiskomt, maar dan door zweet! Hardshell jassen zijn 100% water- en winddicht. Dat is perfect, maar je wil niet buiten zijn, achter je kleuter aanrennen in de stromende regen en vervolgens alsnog zweten als een otter. Want vervolgens koel je af en kan je zweet nergens heen.

Het klinkt nu net alsof hardshell jassen totaal onhandig zijn, maar voor extremer weer is een hardshell perfect. Níet om je kroost achterna te rennen.

Wanneer dragen mensen softshelljassen?

Waarom heb ik een softshell jas nodig?

We kennen steeds extremer weer in Nederland en in de rest van Europa. Dat betekent dat we soms in oktober nog zonder jas buitenlopen, in mei onze winterjas aantrekken en in februari een enorme sneeuwbui op ons dak krijgen waardoor je het idee hebt dat je eindelijk moet leren skiën, omdat het er allemaal wel erg wintersportachtig eruitziet in de straat. Voordat je verschillende jassen koopt voor al deze extreme weertypen en het weerbericht moet bestuderen als een geleerde voordat je even de container aan de straat zet, kun je ook overwegen om een softshell jas aan te schaffen.

Het feit dat je goed kan bewegen en dat softshell jassen ademen, zorgt ervoor dat eigenlijk elke moeder een softshell jas in haar kraampakket zou moeten krijgen. Een soort van: “Ga maar lekker naar buiten met je kind, wij helpen je”. Want als je kind vieze vingers aan jou afveegt, maak je je jas gauw weer schoon. Daarnaast ben je bewegelijk, kun je je baby onder je jas dragen zonder dat je kind het koud krijgt en houd je jezelf door de voering aan de binnenkant ook lekker warm.

Wanneer dragen mensen softshelljassen?

Je hoeft niet sportief te zijn voor een softshell jas

Veel mensen die sportief zijn dragen softshell jassen. Deze jassen zijn namelijk ideaal voor wandelaars of klimmers. Ik ben bijvoorbeeld zelf niet echt heel sportief. De 10.000 stappen per dag haal ik door achter mijn labrador aan te hobbelen en mijn kleuter weer uit de nesten te halen, verder heb ik echt geen zin om nog lekker recreatief te wandelen. Of sportief. Toch ben ook ik om: ik heb geen zin meer om met een licht regenbuitje zwaar bezweet thuis te komen omdat ik een regenjas aantrok die niet ademde!

Wanneer draag je geen softshell jas?

Het klinkt nu natuurlijk alsof die softshell jas het antwoord is op alles. Toch is dat het niet. Als je gaat backpacken, wil je ook een goede regenjas die je beschermt tegen de harde regenbuien. En snowboarden zonder degelijke winterkleding is ook niet aan te raden. Softshell jassen zijn echt voor de minder extremere omstandigheden en bieden de juiste bescherming aan jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.