spijkerbroekSpijkerbroeken, eigenlijk heeft iedereen er wel eentje (of een heleboel) in de kast hangen. Hoewel, eigenlijk is dat niet helemaal waar, want ik draag zelf dus geen spijkerbroeken. In het verleden trouwens wel hoor, maar tegenwoordig draag ik liever een legging met een leuk jurkje erop. Mijn vriend en de jongens hebben samen wel een behoorlijke collectie spijkerbroeken. En soms denk ik wel eens, misschien moet ik er ook maar gewoon weer eens eentje kopen. Maar hoe zat het ook alweer? Hoe kies je de juiste spijkerbroek bij je figuur?

Je hebt lange benen
Als je lange benen hebt is het niet altijd even makkelijk om een goede spijkerbroek te vinden. Om ervoor te zorgen dat je benen tot hun recht komen, kun je het beste kiezen voor een recht model met wijd uitlopende pijpen. Misschien is een stretch jeans met uitlopende pijpen van Esprit wel iets voor je? 

Je hebt korte benen
Heb je korte benen, dan zal het vaak zo zijn dat broeken moeten worden ingekort omdat de pijpen te lang zijn. Je kunt als je korte benen hebt het beste kiezen voor een donkere broek met rechte pijpen en er dan schoenen met een hak onder dragen. Je lijkt op deze manier een stuk langer.

Je hebt smalle heupen
Vaak hebben vrouwen met smalle heupen ook een platte buik en weinig vrouwelijke rondingen. Herken jij jezelf hierin? Kies dan voor een hoog model met een riem. Dit legt net wat meer accent op de heupen, waardoor je iets voller lijkt.

Je hebt brede heupen
Indien je brede heupen hebt, kies je voor een broek met lage taille. Ook een broek met grote achterzakken is zeer geschikt, omdat deze de heupen een beetje camoufleren. Kies voor een stretchbroek, dit rekt mee en zit ook nog eens lekker.

Je hebt stevige benen
Bij stevige benen kies je voor een broek met licht uitlopende pijp. Verder is een model met lichte slijtplekken op de bovenbenen ook nog een optie. Je benen zullen hierdoor een stuk slanker lijken. Felle kleuren en aparte prints kun je beter laten hangen, dit accentueert alles alleen maar nog meer.

Je hebt een buikje
Als je een buikje hebt, kies dan voor een broek met hogere tailleband (high waist). Ook kun je tegenwoordig broeken kopen die je buik corrigeren.

Je hebt platte billen
Wil je optisch meer billen creëren, kies dan voor een broek met details op de achterkant. Grote zakken, versiersels, niets is te gek!

Je hebt ronde billen
En als je nou wel gewoon (ronde) billen hebt, dan kun je een jeans met zo min mogelijk details op de achterkant kopen. Tenzij je ermee wilt showen, kies dan gewoon wel voor een opvallend model!

Afbeelding: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.