Tot u spreekt een proppie van 166 cm, zonder kont en met korte beentjes. Believe me; het vinden van de juiste broek is niet voor iedereen een makkie. Daarom kies ik eigenlijk altijd voor een legging (die ik overigens niet als broek draag…want het ís geen broek mensen….). Als ik een shirtje draag wat gewoon kort is, dan trek ik altijd een rokje aan over mijn legging. Op broekenspeurtocht ben ik al een hele tijd niet geweest, echter een paar goede jeans in de kast hebben liggen, is geen overbodige luxe. Maar wat voor soort broek is dan de juiste? In dit artikel kun je lezen welke verschillende lichaamsvormen er zijn en welke broek daar het beste bij zou moeten passen.

Peerfiguur

Wie een peervormig figuur heeft, is smal vanboven en wat breder vanonder. Het is daarom erg belangrijk om balans in de kleding aan te brengen. De juiste broek kan daarbij helpen. Met dit figuur kun je ervoor kiezen om jouw vrouwelijke vormen te benadrukken, bijvoorbeeld door te gaan voor een broek die hoog aansluit in de taille. Ook zijn er broeken met ‘fit technology’ die ervoor zorgen dat alle rondingen wat gecorrigeerd worden, mocht je dat fijn vinden. De meest aantrekkelijke broek voor dit figuur is een broek met wijd uitlopende pijpen of een broek met pijpen die bovenin al wat wijder uitlopen dan normaal.

Appelfiguur

Broeken die vanonder iets wijder uitlopen staan mooi bij ieder figuur, maar komen met name bij vrouwen met een wat voller figuur goed tot zijn recht. Bij een appelfiguur zit het gewicht namelijk vooral boven de taille. Een broek die vanonder iets wijder is zorgt voor een optisch evenwicht, waardoor je figuur wat meer in balans komt. Ik ben dus een appeltje….geen problemen overigens…een banaan zou vast een stuk vervelender zijn. Ik heb al flink rondgekeken bij Jeroen Beekman en ja “deze man” heeft er verstand van. Kwaliteit staar voorop en de prijzen zijn ook nog eens normaal te noemen!

Lange benen

Waar de peer plezier heeft van een broek met wijd uitlopende pijpen, staat de zeven-achtste variant mooi bij dames met lange benen. Wanneer je lang bent, dan kun je van deze lengte echt een statement maken met de juiste broek. Heeft dit model ook nog eens wat wijdere pijpen? Dan komt jouw figuur helemaal goed tot zijn recht. Je kunt de broek leuk combineren met een kitten heel of een loafer.

Zandloperfiguur

Van de zandloper wordt vaak gezegd dat het het ideale figuur is. Nauw aansluitende broeken staan bij dit figuur erg mooi. Het is een goed idee om te gaan voor een model met stretch, waarvan de zakken niet te laag op de billen zitten. Ook een hoge taille staat erg mooi. Ik zag dat de Rosner broeken heel erg mooi vallen en dan zijn ze er ook nog eens in een heleboel verschillende kleuren!

Petite

Wie klein en smal is, is al snel geneigd om hakken aan te trekken en zo langer te lijken. Maar er zijn gelukkig meerdere wegen die naar Rome leiden! De juiste broek kan er namelijk optisch voor zorgen dat je langer lijkt. Een broek die tot net boven de enkels reikt, aansluit, maar niet té strak zit kan hetzelfde effect hebben op jouw lengte als een mooi paar hakken. Ook een broek met een hoge taille kan je langer doen lijken.

Jongensachtig

Ook als je wat fijner gebouwd bent, is er een broek voor jou te vinden. Wanneer je een wat wijder model kiest dat niet overal aansluit, creëer je optische rondingen en flatteer je je figuur.

Uitgelichte afbeelding: Woman wearing of jean pants from back from Shutterstock/Dmytro Flisak

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.