Nog heel even geduld: het mooie weer komt er echt aan. En wat is er dan leuker om nu al naar de kinderkleding trends voor de komende zomer te kijken. Dit jaar staan drie thema’s centraal, namelijk casual culture, new innovation en fantasy world.

Alle kinderkleding kenmerkt zich vooral door een veelvoud aan mooie kleuren en zachtere pasteltinten. Dit zie je ook zeker terug in de kinderkleding shop van OTTO! Verder zijn wit, zwart, grijs, groen en zilver weer helemaal hip en je ziet ze voornamelijk terug binnen het thema new innovation. Verder zie je dat er veel gebruik wordt gemaakt van stoffen zoals tule, tricot voor meisjes, jersey en linnen. Nog veel stoerder: gouden accenten en fantasieborduursels zie je ook terug komen in de kinderkledingtrends voor de zomer van 2019.

Jongenskleding

Voor de jongens zien we voor de aankomende zomer in het thema casual culture, een stoere casual stijl gecombineerd met met het gebruik van linnen en jersey. In de zomer van 2019 zullen dan vooral de kleuren rood, geel, oranje en bruin de boventoon voeren. Ook zullen ook wel prints, en designs, worden gebruikt, maar dan wel veel minimalistischer dan je tot nu toe wellicht gewend was. Alles wel in een warmere uitstraling. En dat zul je ook terugzien in meisjeskleding.

In de zomergarderobe mogen korte broeken dan natuurlijk zeker niet ontbreken. Voorzien van mooie basiskleuren of de eerder genoemde minimalistische prints. Meest voorkomende kleuren in deze stijl hier zijn zilver, zwart, grijs en groen. Dergelijke kleuren zie je hier vooral terug in het thema new innovation.

Meisjeskleding

Hier zullen vooral de schortjurkjes en jurkjes met prints in opkomst zijn. Zachte stoffen zullen veel gebruikt worden. Stoffen zoals tricot en tule. Je kan dan aan kleuren denken zoals lila, roze, mint en lichtblauw. Zachte pastels zullen de meisjeskleding van de zomer van 2019 aanvoeren. Iets wat je vooral terug zult zien in het thema fantasy world. Een thema vooral voor prinsessen en stoere ridders die dromen over luchtkastelen en vliegende draken (en eenhoorns, want die zijn ook nog steeds erg “in” te noemen).

Maar ook bij meisjeskleding is een wat stoerdere look heel goed mogelijk, want dat past prima binnen het thema casual culture. Ook hier kan linnen of jersey probleemloos worden gedragen eventueel voorzien van een mooie Afrikaanse of Scandinavische print. Het gebruik van mooie en luxere vintage items maakt het geheel bij de kids helemaal af en geven deze stijl de gewenste casual en stoere look. Wij zijn er klaar voor, de zomer kan beginnen!

Beeld: Funny child with drawing smiley on hands in swimming pool. Summer vacation concept from Shutterstock/Sunny studio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.