Kian begint steeds vaker aan zijn slaapzak te frunniken (en ook doet hij steeds vaker moeilijk als hij dat ding weer aan moet). Logisch want hij is twee en wil de wereld ontdekken en grenzen opzoeken. Voorbeeldje; het aankleedkussen vind ik regelmatig terug aan de andere kant van de kamer. Stom van ons, want wij moeten zorgen dat hij er niet bij kan, maar ook wij vergeten weleens iets. De laatste tijd, zeker toen hij ziek was, heb ik hem in een shirtje en broekje in bed gelegd en dat ging eigenlijk hartstikke goed. Hij zweet zich regelmatig het ongans in een slaapzak, dus waarom niet overstappen op een pyjama. Onder een dekbedje slaapt hij toch al en als hij het koud heeft trekt hij deze over zichzelf heen.

Zoals hierboven al te lezen is, heb ik dus nog niet echt een leuke pyjama voor hem aangeschaft. Meestal is het een bij elkaar geraapt zooitje. Zonde, want er zijn zo ontzettend veel leuke setjes te koop. Overigens vind ik die onesies ook wel erg leuk, dus misschien dat ik daar voor de time being nog voor kies. Dan is de stap toch niet zo groot van slaapzak naar pyjama. Plus: als hij voor het slapengaan nog eventjes wil spelen (of als hij net wakker is) dan zit zo’n pak natuurlijk wel heerlijk. Als het straks weer warmer wordt kan hij altijd nog een shortama aan (daar zijn trouwens ook een heleboel leuke soorten van te vinden). Ook voor de meisjes zijn er meer dan genoeg pyjama’s te vinden, je zou je er echt eens in moeten verdiepen!

Nu ik dit zo aan het schrijven ben, bedenk ik me ook ineens dat het echt weleens tijd wordt voor wat nieuwe overtrekjes voor de kleine man. Eigenlijk is het gewoon tijd voor een (zoektocht naar) een groter bed, met een groter dekbed Ă©n hele nieuwe dekbedovertrekjes. Ledikantje eruit en alles lekker fris en nieuw! Hij slaapt nu in een tweedehandsje, wat op zich niet erg is want het is schoon en heel, maar zo af en toe iets nieuws kan natuurlijk nooit kwaad. Na de vakantie gaan we maar eens echt op jacht!

Afbeeldingen: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.