Shapewear is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het is niet meer iets om te verbergen, maar iets om trots op te zijn. Shapewear is namelijk niet alleen een manier om je figuur te verbeteren, maar ook om je zelfvertrouwen een boost te geven. In dit artikel gaan we in op de verschillende soorten shapewear, de verschillen tussen shapewear en corrigerend ondergoed en waarom steeds meer mensen ervoor kiezen.

Soorten shapewear

Er zijn talloze soorten shapewear op de markt. Hieronder bespreken we de meest populaire soorten:

Taille trimmer

De taille trimmer is een broekje met een hoge taille die ervoor zorgt dat je buik en taille worden geaccentueerd. Het is de ideale keuze voor degenen die een slankere taille willen accentueren onder strakke kleding.

Body

Een corrigerende body is een stuk shapewear dat je hele bovenlichaam bedekt. Het is ideaal voor degenen die een perfecte pasvorm willen onder strakke jurken of tops.

Shaping slip

Een shaping slip is een slip met shapewear-eigenschappen, zoals een hoge taille en stevige stof om je figuur te verbeteren. Het is perfect voor degenen die een slanker uiterlijk willen onder strakke rokken of jurken.

Shaping leggings

Shaping leggings zijn leggings met shapewear-eigenschappen. Ze zijn perfect voor degenen die een slanker uiterlijk willen onder losse kleding of voor degenen die comfort en steun willen tijdens het sporten.

Shapewear versus corrigerend ondergoed

Veel mensen denken dat shapewear en corrigerend ondergoed hetzelfde zijn, maar dat is niet helemaal juist. Corrigerend ondergoed is ontworpen om specifieke gebieden van het lichaam, zoals de buik of heupen, te corrigeren. Shapewear daarentegen is ontworpen om je figuur als geheel te verbeteren en te accentueren. Bovendien is shapewear meestal gemaakt van stevigere en comfortabelere materialen dan corrigerend ondergoed.

Waarom kiezen steeds meer mensen voor shapewear?

Er zijn talloze redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor shapewear. Hieronder bespreken we enkele van de meest voorkomende redenen:

Comfort

Shapewear is ontworpen om je figuur te verbeteren en te accentueren, terwijl het tegelijkertijd comfortabel is om te dragen. Het is gemaakt van ademende materialen die je huid ademen en het vermindert ook ongewenste plooien en rimpels onder strakke kleding.

Zelfvertrouwen

Door je figuur te verbeteren en te accentueren, geeft shapewear je een boost aan zelfvertrouwen. Het maakt je je zelfverzekerder voelen en geeft je het gevoel dat je er goed uitziet, wat leidt tot een positieve houding en uitstraling.

Gemak

Shapewear is ontworpen om makkelijk te dragen onder allerlei soorten kleding. Het is gemakkelijk aan te trekken en te verwijderen en het blijft op zijn plaats zonder te verschuiven of te glijden.

Veelzijdigheid

Er zijn talloze soorten shapewear beschikbaar, van slips tot leggings, van bodysuits tot taillerimmers. Hierdoor is er voor elk lichaamsvorm en elke gelegenheid  shapewear beschikbaar.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.