Tips om te besparen op dagjes uit met het gezin

Er zijn talloze leuke activiteiten en uitjes te bedenken voor jong en oud. Het nadeel van een dagje uit is echter dat het vaak aardig in de papieren kan lopen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om te besparen. In dit artikel geef ik jullie een aantal handige tips.

Zoek naar kortingsacties

Veel dagjes uit bieden kortingsacties aan. Dit kan bijvoorbeeld via een website of app als Groupon of Social Deal, maar ook via de website van het uitje zelf. Het is zeker de moeite om deze kortingsacties in de gaten te houden en te profiteren van de beste deals. Met korting op pad is nou eenmaal een stuk voordeliger en op die manier houd je weer geld over voor andere dingen!

Maak gebruik van abonnementen

Veel uitjes bieden abonnementen aan, waarmee je gedurende het jaar meerdere keren kunt komen tegen een gereduceerd tarief. Dit kan bijvoorbeeld bij een pretpark, dierentuin of museum. Als je van plan bent om vaker ergens naartoe te gaan, is een abonnement zeker het overwegen waard. Er zijn verschillende pretparken die samenwerken. Je kunt dan dus meerdere plekken bezoeken. Google hier eens op en kijk wat de mogelijkheden zijn.

Ga op zoek naar gratis uitjes

Er zijn ook genoeg gratis uitjes te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een wandeling door het bos, een blotevoetenpad bezoeken, of een kabouter pad lopen. Op internet zijn diverse websites te vinden met een overzicht van gratis uitjes in de omgeving. Hierbij kun je denken aan verschillende blogs, de websites van de VVV of van de verschillende gemeentes.

Neem je eigen eten en drinken mee

Eten en drinken halen op locatie kan behoorlijk prijzig zijn. Door het zelf mee te nemen, bespaar je al snel aanzienlijk op de kosten. Daarnaast is het ook nog eens gezonder en kun je zelf bepalen wat je wilt eten en drinken. Zeker voor mensen met allergieën is dit de allerbeste optie.

Kijk naar de parkeerkosten

Vaak zijn de parkeerkosten behoorlijk hoog. Het is daarom slim om vooraf te kijken hoe dat precies zit. Soms kun je beter met het openbaar vervoer gaan of in de buurt van het uitje gratis parkeren en een stukje lopen.

Vergelijk de prijzen

Als je meerdere dagjes uit in gedachten hebt, is het slim om de prijzen te vergelijken. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en besparen op de kosten. Dit is allemaal gewoon online te vinden.

Ga op zoek naar combinatie-deals

Soms bieden dagjes uit combinatie-deals aan. Hierbij kun je bijvoorbeeld een combinatieticket kopen voor meerdere attracties of musea in de buurt. Op deze manier bespaar je op de losse tickets en kun je meerdere uitjes in één keer doen.

Maak gebruik van de museumjaarkaart

Als je graag musea bezoekt, is de museumjaarkaart een aanrader. Met deze kaart kun je een jaar lang onbeperkt naar alle aangesloten musea in Nederland. Het is één keer investeren, maar als je vaak naar musea gaat, dan heb je de kosten er al snel uit.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.