5 leuke dingen om met kinderen te doen in de natuur.

Yes, de lente staat voor de deur. Het zonnetje laat zich weer zien en het wordt steeds een beetje warmer. En ook de natuur begint te ontwaken uit haar winterslaap. Hoog tijd dus om de uren die je buiten bent te verlengen en met de kinderen te genieten van al het moois dat er in de natuur te vinden is. In dit gastblog artikel deelt Claire van op avontuur met kids en Claire’s Mission, 5 leuke dingen om met kinderen te doen in de natuur. Wat gaan jullie als eerste ondernemen?

Samen klimmen.

Welk kind vindt het niet fijn om lekker te klimmen, te spelen en te ravotten? Door heel het land zijn er mooie natuurlijke speeltuinen te vinden en ook is er in bijna iedere woonplaats tegenwoordig een klimbos te vinden. Super leuk voor kinderen! En wist je dat het ook een geweldige activiteit is om samen te ondernemen met je kind? Door de spanning, op elkaar moeten vertrouwen en het leren van nieuwe dingen, verbeter je automatisch jullie band.

Kabouters spotten.

Ook wanneer je kinderen nog erg klein zijn, zijn er genoeg avonturen te beleven in het bos. Eén van de favoriete dingen van onze kinderen zijn kabouters spotten. Door Staatsbosbeheer zijn in Nederland verschillende kabouterpaden aangelegd. Absoluut een aanrader om eens op te zoeken.

Wildplukken.

Een activiteit dat leuk is voor iedere leeftijd én met ieder seizoen is wildplukken. Samen opzoek gaan naar de schatten die moeder aarde geeft, die eetbaar zijn en ook nog eens in de natuur te vinden zijn; is zoveel leuker dan boodschappen doen!

Lekker wandelen. 

Het hoeft ook echt niet allemaal ingewikkeld te zijn. Gewoon samen tijd door brengen, lekker wandelen en samen zijn; dat is voor ons allemaal voedend voor de ziel. Ook voor kinderen. En dat hoeft echt niet alleen wanneer de zon schijnt. Ook de regen heeft haar charmes. Alles is net wat groener, ruikt wat lekkerder en de plassen waar je samen in kunt stampen zijn ook een cadeautje.

Ook samen in de tuin zijn telt.

Hebben jullie geen bos of strand in de buurt maar wel een lekkere tuin? Ook dat telt! Geniet er lekker samen van. Speel met een bal, begin een moestuin met je kinderen, maak een insectenhotel en probeer door de ogen van je kind te kijken en als een avonturier nieuwe activiteiten te bedenken. En dan beloof ik; dat jullie er allebei even veel van zullen gaan genieten.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.