De voordelen van het organiseren van een kinderfeestje thuis, zijn dat je geen rekening hoeft te houden met het regelen van een locatie, dat je niet hoeft te reserveren en dat je ook geen vervoer daar naar toe nodig hebt. Dat zou betekenen dat er meer budget overblijft om een origineel kinderfeestje thuis te organiseren. Een kinderfeestje thuis klinkt in eerste instantie misschien wat saai, maar met onderstaande 3 ideeën is het verre van dat.

Stormbaan, glijbaan of survivalbaan

Een stormbaan in de achtertuin kan een van de manieren zijn om een origineel kinderfeestje thuis mee te organiseren. Het is uitermate geschikt om al die enthousiaste kinderen wat stoom af te laten blazen. Welke je ook kiest, een stormbaan, glijbaan of survivalbaan, ze zijn altijd een grote hit. Je kunt ze er uren mee zoet houden. Met zo’n baan in verschillende thema’s: van Oceaan tot Circus, van Jungle tot IJsbeer en nog veel meer. Ook met formaten van 9 tot bijna 50 meter is er een ruime keus en voor ieder kind wat wils. Het trotseren van zo’n baan, gaat niet alleen maar om snelheid en kracht. Om de overkant te bereiken, komen daar eveneens samenwerking en behendigheid bij kijken. Na afloop verdiend uiteraard ieder kind een medaille.  

Thema kinderfeestje

Stel: je hebt gekozen voor die stormbaan in de achtertuin met als thema ‘Oceaan’. Hoe tof is het dan om het kinderfeestje aan te laten sluiten op datzelfde thema, zoals een zeemeerminnenfeest? In de regel doen kinderfeestjes met piraten en prinsessenthema’s het altijd goed. Vergeet niet om te zorgen voor bijpassende versieringen en outfits. Andere voorbeelden van thema’s voor kinderfeestjes kunnen zijn: ridders, Hawaii of disco. Een disco kinderfeestje creëer je heel eenvoudig door de gordijnen dicht te doen, een discolamp en – na het waarschuwen van de buren – discomuziek aan te zetten. Muziek, zang en dans zijn over het algemeen zaken waar kinderen en volwassenen blij van worden, dus het zou ons niet verbazen als je vrolijk met de kleintjes meedoet. 

Knutsel er op los

Een ander idee voor een origineel kinderfeestje thuis, is wat ons betreft knutselen. Net als met die stormbaan in de achtertuin, is het een manier om de kinderen er uren mee zoet te houden. Zo zou je ze fotolijstjes kunnen laten versieren. Doe er een groepsfoto van tijdens het kinderfeestje in en ze hebben een origineel aandenken. Of organiseer een workshop sieraden maken, zelf glittertattoos of zelf slijm maken. Die eerste twee passen bijvoorbeeld perfect bij dat disco kinderfeestje. Die laatste doet het altijd goed, want naar aanleiding van de Allergrootste Slijmfilm is het wel weer duidelijk: slijm is hot en happening, en kinderen zullen er altijd een liefhebber van zijn.

Op welke manieren kun je volgens jou nog meer een origineel kinderfeestje thuis organiseren? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.