Als er iemand een fan is van tweedehands dingen kopen, dan ben ik het wel. Ik vind het namelijk erg zonde om teveel te betalen voor goede spullen. Ik deel een lijstje met jullie van dingen waarvan ik vind, dat je ze echt beter tweedehands kunt kopen!

Meubels

En eigenlijk heb ik het dan voornamelijk over kasten en tafels. Doorgezakte banken komen er hier niet in, want dat is niet erg goed voor je lijf, plus…je kunt dan op korte termijn weer op zoek naar wat anders. Laatst kochten we, na een flinke opruimsessie, twee leuke kasten via Marktplaats bij iemand die hier om de hoek woonde. We hebben ze in de woonkamer gezet, waar de ene dient als gezellig kastje met daarin wat boeken, de koektrommel (deze staat hoog, zodat de kleine man niet continu erin loopt te graaien), leuke beeldjes en zo nu en dan de kat….nieuwe zitplek ofzo. De andere dient nu als soort prijzenkast voor mijn blog, en staat achter mijn bureau. Ik zet hier alle spulletjes in die ik weggeef tijdens winacties. Staat leuk…en het is dus meteen opgeruimd.

Auto’s

Een auto, die nog goed in elkaar zit en niet al teveel kilometers op de teller heeft, is wat mij betreft net zo prima als een nieuw exemplaar. Een audi a3 tweedehands kopen is vaak een stuk goedkoper, dan dat je gaat voor een nieuw exemplaar. Plus, mijn ervaring hier in de omgeving (Gooi) is dat de meeste mensen die een hele dure auto rijden, deze ook niet 10 jaar blijven rijden. Ze gaan vaak na een aantal jaar weer over op iets nieuws. Ikzelf hou het trouwens gewoon bij een goedkoper exemplaar….geen problemen mee en scheelt aanzienlijk in de portemonnee.

Kinderkleding

Kinderkleding en dan vooral merkkleding koop ik over het algemeen altijd tweedehands. Als het er nog goed uitziet, dan is het zonde dat het niet door meerdere kinderen gedragen wordt. Ik ben zelf een groot fan van Vinted en Marktplaats en daarnaast shop ik ook nog weleens bij het Leger des Heils of in der verschillende online veilinggroepen die te vinden zijn op Facebook. Het enige wat ik echt nooit tweedehands koop zijn sokken, ondergoed en schoenen…verder maakt het me niets uit waar het vandaan komt. Is het nog heel…dan was ik het en komt het weer schoon in de kast te liggen.

Designerkleding

De man des huizes is ook dol op luxe designerkleding, alleen ben ik echt niet van plan om bijvoorbeeld 600 euro voor een spijkerbroek neer te tellen. Ook voor de winterjas die nu keurig in de kast hangt (van een heel duur merk) hebben we echt een klein bedrag betaald…en niemand die het ziet dat het een tweedehands exemplaar is (het staat er tenslotte niet op).

Fietsen

Dit geldt voor alle fietsen hier aanwezig….als het werkt en stevig in elkaar zit, dan is het prima. Zeker voor de oudste, die niet altijd zuinig om gaat met zijn fiets, hebben we nu steeds een tweedehands exemplaar gekocht. Ook in de fietsenstalling op school vallen ze nog weleens als dominosteentjes om…zonde van je nieuwe fiets als je die hebt toch?! Een krasje meer of minder op een tweedehands exemplaar doet een stuk minder zeer.

Uitgelichte afbeelding: Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.