5 redenen waarom nieuwe ouders een SUV nodig hebben

Heb je je ooit afgevraagd waarom er tegenwoordig zoveel SUV’s over onze wegen rijden? Ik bedoel, toen je opgroeide, hadden je ouders meer dan waarschijnlijk een Opel Kadett. Jarenlang was dit de best verkochte auto die families kenden en vertrouwden.

Tegenwoordig zijn de zaken iets anders: veel ouders hebben gekozen voor grotere, meer praktische SUV’s in vergelijking met waarin ze zijn opgegroeid. Dus we dachten dat we zouden begrijpen waarom nieuwe ouders voor een SUV kiezen in plaats van de traditionele sedans. Er kwamen 5 belangrijke redenen bij me op en vandaag zal ik ze met jullie delen.

  1. Nieuwe auto
  2. Rijhoogte
  3. Veiligheid
  4. Autostoelen en kinderwagens
  5. De voorkeur van kinderen

Nieuwe auto

Als ouder wanneer je je eerste baby verwacht, is een van de dingen die aan de checklist is toegevoegd een nieuwere, veiligere en grotere gezinsauto. Als het een nieuwe auto is, is er minder kans op pech en zijn er minder onverwachte verrassingen. Geld besparen is natuurlijk belangrijk voor veel ouders, gezien alle nieuwe rekeningen die ze krijgen met het kleintje in huis.

5 redenen waarom nieuwe ouders een SUV nodig hebben

Rijhoogte

Dit is één van de belangrijkste redenen geworden waarom SUV’s zo populair zijn bij ouders. Of het nu een hogere rijhoogte is in vergelijking met wat veel van onze ouders reden, maar het is gemakkelijker om de kinderen in en uit de auto te krijgen.

De hoogte helpt ook met de kinderwagens en de babyzitjes die bij de kinderen worden geleverd. Tegelijkertijd is het voor ouders minder belastend voor de rug.

Veiligheid

Veel van de SUV’s waar ouders tegenwoordig naar kijken, worden geleverd met de hoogste veiligheidsclassificaties – dat zijn 5 sterren.

Dat komt omdat elke ouder ervoor wil zorgen dat iedereen in de auto veilig is in geval van een ongeval. Onthoud dat er ongelukken gebeuren op de weg, ongeacht de schuld.

5 redenen waarom nieuwe ouders een SUV nodig hebben

Autostoelen en kinderwagens

Met de nieuwe regels voor autostoeltjes moet een kind tot 8 jaar in een autostoeltje zitten. Dat zijn veel jaren en dat was zeker niet het geval toen ik opgroeide.

Autostoeltjes zijn één van de grootste zorgen van alle ouders, vooral als het gaat om het krijgen van een naar achteren gericht autostoeltje achterin zonder de voor passagiersstoel te naar voren te duwen.

Bij oudere sedans is dit praktisch onmogelijk. Veel van de SUV’s waar ouders naar kijken, hebben achterin ruimte voor naar achteren gerichte autostoelen zonder al te veel ruimte op de voorstoel op te geven.

Kinderwagens komen met de kinderen, dat weet elke ouder. Veel van de SUV’s hebben achterin een redelijke ruimte voor kinderwagens en boodschappen. Het is altijd goed voor ouders om de ruimte te controleren wanneer ze naar een auto kijken, om er zeker van te zijn dat ze erin passen.

Voorkeuren voor kinderen

Ik herinner me dat toen ik een kind was, ik in de brandweerwagen wilde zitten. Dat is tegenwoordig nog steeds hetzelfde met kinderen. Ze houden over het algemeen van hogere zithoudingen tijdens het reizen, ze kunnen veel meer uit het raam kijken.

Dat is natuurlijk alleen waar als ze niet worden afgeleid door een iPad – wat ik voor de goede orde nooit heb gehad. Mijn dochter dan weer wel haha!

In het verleden waren sedans de norm voor gezinnen, maar tegenwoordig wordt aangetoond dat een SUV de belangrijkste keuze is van ouders. Op basis van deze 5 redenen is een SUV perfect voor een groeiend gezin.

About Cassandra Pater

Overachiever en gestructureerde chaoot: zorgt voor ijzersterke content in de vorm van blogs, branding & webdesign voor jouw bedrijf, met als doel te verbinden met de lezers en hoger te ranken in Google. Heeft ook nog 2 leuke Blogs: www.momambition.nl en www.interiorqueen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.