5 redenen waarom nieuwe ouders een SUV nodig hebben

Dat SUV’s luxe zijn en perfect voor off-road rijden, wist je natuurlijk wel. Maar wist je dat een SUV ook een prima gezinsauto is? Wat? Jep! In dit artikel lees je waarom een SUV ook voor jouw gezin geschikt is!

5 redenen waarom nieuwe ouders een SUV nodig hebben

 

Wat is een SUV?

Een SUV staat voor Sports Utility Vehicle. Een SUV is een grote auto die er lekker stoer uit zien. Je zit hoger in een SUV dan in een reguliere auto. Daarnaast zijn ze ontworpen om off-road te rijden: oftewel op ruwer terrein. Denk aan bospaadjes, landweggetjes of gewoon lekker scheuren over een weiland: een SUV is ervoor gemaakt!

Wacht even, is een SUV niet ontzettend duur?

Je weet nu wat een SUV is en je wilt weten waarom het geschikt is voor jouw gezin. Prima. Maar eh, hallo, je bent misschien geen miljonair. En een SUV, dat zijn toch hele dure auto’s? Auto’s zijn per definitie niet heel goedkoop, je koopt niet voor een paar honderd euro een gloednieuwe auto. En als je een tweedehandse koopt, weet je dat er genoeg is om op te letten. Het hangt totaal af van wat jij voor een auto veel geld vindt én wat je nodig hebt! Dus je kan het zo gek maken als je zelf wil. De meeste nieuwe auto’s kosten je zo rond de 10.000 euro en meer. Dit moet je ook rekenen voor een SUV.

5 redenen waarom nieuwe ouders een SUV nodig hebben

Waarom de SUV een perfecte gezinsauto is

Off-road rijden is dus ideaal met een SUV. We doen het niet vaak in Nederland, tenzij je net als wij in landelijker gebied woont. Toch heeft een SUV nog meer voordelen. Zo heb je ontzettend veel opbergruimte in de auto. Ideaal voor vakanties als je veel spullen mee wilt nemen, als je veel kinderen hebt of niet de arm van je man weg moet meppen omdat hij zo breed zit terwijl jij probeert te schakelen.

Daarnaast zit je een stuk hoger in een SUV. Het geeft overzicht, je bent veiliger op de weg én je zit rechtop. Wel zo fijn als je bijvoorbeeld snel rugklachten hebt of vaak in de auto zit.

De keren dat ik wilde dat ik een SUV had

De keren dat ik wilde dat ik een SUV had in plaats van een kleine auto, zijn niet meer op één hand te tellen. Hieronder een opsomming:

  • Die keer dat ik een alternatieve route koos via Google Maps en we op een landweggetje kwamen dat natgeregend was;
  • Op datzelfde landweggetje toen er een hele diepe kuil kwam dat volstond met water en ik maar hoopte dat ik daadwerkelijk de andere kant van die kuil zou halen;
  • Die keer dat ik in de berm parkeerde en al modder in de auto had voor ik de deur goed en wel open had;
  • Die keer dat we over de camping met de auto naar de tent mochten rijden en ik niet inzag hoe ik dat moest doen omdat het terrein nogal eh, ruw was;
  • Toen we op vakantie gingen en er naast een kleuter ook een bench met hond meeging;
  • Toen mijn man en ik met ons tweeën op vakantie gingen en mijn man vond dat ik licht moest pakken, ik dat deed en zelf nog aan kwam zetten met vier koffers;
  • Alle keren dat de hond meeging en ruzie had met de kleuter omdat zowel de kleuter als de hond meer ruimte wilde;
  • Die keer dat ik er achterkwam dat de enige plek waar vaak genoeg parkeerplek is in de binnenstad, op onverharde stukken is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.