Zo langzaamaan gaat de wereld weer een klein beetje open en kunnen we gaan nadenken over eventuele vakanties in de toekomst. Spanje is altijd een populaire bestemming voor gezinnen, dus ik verdiepte mij eens in Alicante, aan de Costa Brava. Ik heb vier kindvriendelijke plekken gevonden om te bezoeken. Haal jij de koffers vast van zolder?

Museu Arqueológico Provincial de Alicante (MARQ)

Het museum biedt bezoekers de mogelijkheid om kennis te maken met de verschillende methoden en technieken die met archeologie te maken hebben. Deze worden uitgelegd in drie galerijen gewijd aan: Veldarcheologie, Stedelijke Archeologie en Onderwaterarcheologie. Het Archeologisch Museum van Alicante is zeer interactief en dus ook erg geschikt voor een bezoek samen met kinderen. 

Het museum werd in 1932 geopend door de Spaanse president Niceto Alcala Zamora. In 2000 verhuisde het museum naar zijn huidige locatie in een oud-ziekenhuis. Dankzij de verhuizing en een grootschalige restauratie werd het in 2004 uitgeroepen tot Europees museum van het jaar.

Castillo de Santa Barbara

Het kasteel van Santa Barbara bevindt zich op de top van de berg Benacantil, 166 meter boven zeeniveau. Van daaruit kun je bijna de hele baai van Alicante zien. Je bereikt het kasteel al wandelend via de vestingsmuur of via het Parque de la Ereta. De gemakkelijkste route is om de lift te nemen die midden in de heuvel aangelegd is. Je bereikt de lift via de 205 meter lange wandeltunnel waarvan de ingang zich aan Calle Jovellanos bevindt.

Het museum biedt een reis door de geschiedenis van de stad. Men stelt archeologisch materiaal ten toon, uit verschillende historische perioden en van verschillende vindplaatsen. Neem deel aan een rondleiding, ontdek alle verborgen hoekjes van het kasteel en leer de mensen die er hebben gewoond een beetje beter kennen.

Museo The Ocean Race

Het Ocean Race Museum is in 2012 opgericht, met als doel de geschiedenis van de Regatta en de vooruitgang in nautische technologie door te geven, het bewustzijn over de bescherming van de oceanen te vergroten en de menselijke inspanning te tonen die deze sportieve uitdaging met zich meebrengt. Een Regatta is een race voor boten. Denk hierbij aan zeilen, windsurfen, roeien of kajak, of soortgelijken als de umiak en de baidara. Tijdens je bezoek kom je in de Regatta Control Room van waaruit de boten worden gevolgd door een innovatief technologie- en communicatiecentrum via satelliet. Als je je vliegtickets Alicante eenmaal geboekt hebt, kun je je al uren vermaken door online filmpjes te kijken van alle prachtige schepen die er meedoen. En misschien kun je er zelfs na je reis een mooi werkstuk over maken (of een spreekbeurt houden).

Mundomar en Aqualandia, Benidorm

In een half uur rijd je, met de auto, van de plaats Alicante naar Benidorm. Hier kun je Mundomar vinden; een zeedierenpark, waar meerdere keren per dag dolfijnen, zeeleeuwen en papegaaien spectaculaire shows weggeven. Naast Mundomar kun je Aqualandia vinden. Dit waterpark bevat veel attracties, waaronder waterglijbanen, zwembaden, rivierstroomversnellingen en ligweiden. Beiden erg geschikt voor een dagje uit dus!

Beeld: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.