Op moment van schrijven is onze oudste met zijn vader op vakantie in de Algarve. Aangezien ze alleen voor handbagage hebben gekozen, was het een uitdaging om alles in zijn rugzak te krijgen. Gelukkig heb ik eerder minimalistisch ingepakt…en ik deel dan ook graag mijn tips met jullie.

Zoek eerst je koffers/tassen uit

Voordat je alle spullen bij elkaar gaat zoeken is het belangrijk om eerst eens te kijken hoeveel inpakruimte je precies hebt. Het moet wel te sjouwen zijn natuurlijk. En als je ineens moet hollen omdat de gate veranderd, of je een hele dag moet rondwandelen met je koffer omdat je vlucht is vertraagd, ben je alleen maar blij als je niet al teveel bij je hebt. Overigens je kunt vaak bij zulke situaties compensatie bij vlucht vertraging aanvragen. AirHelp kan je, zoals de naam al doet vermoeden, hiermee supergoed helpen! Altijd doen, want het zou zonde zijn als je er recht op hebt, maar je het dus niet hebt geprobeerd. Kies je voor een koffer of een (grote) weekendtas, of wil je graag dat iedereen zijn eigen koffertje mee heeft? Spreek in ieder geval met jezelf af dat dit de koffers (en de tassen) zijn waar je het mee moet doen.

Lijstje maken

Maak van tevoren een lijstje waarop staat wat je allemaal mee wilt/moet nemen. Zet achter de producten die je minder hard nodig hebt (of die je ook op locatie kunt kopen) een kruisje. Pak vervolgens de spullen in…past het niet helemaal, verwijder dan eerst de spullen waar een kruisje achter staat, die heb je tenslotte minder hard nodig (of kun je later nog kopen).

Dubbel is niet nodig

Zes tubes tandpasta, twee bussen haarlak, een kaartspel, drie borstels.. niet nodig en ruimte-vretend! Zorg dus dat er geen zogenaamde duplicaten worden ingepakt. Het beste kun je gewoon door één persoon de koffers in laten pakken, aan de hand van het lijstje dat van tevoren is gemaakt.

Rol je kleding op

Als ik ergens achter ben gekomen dan is het wel dat het het makkelijkste is om alles op te rollen. Je kunt verschillende setjes bij elkaar oprollen, of ervoor kiezen om alles per categorie op te rollen; ondergoed bij ondergoed, sokken bij sokken enzovoorts.

Schoenen en slippers

Trek de schoenen waar je het meeste mee wilt wandelen tijdens je vakantie ook tijdens het reizen aan. Je slippers en eventueel nog een tweede paar schoenen kun je onderin de koffer of tas stoppen (onder je kledingrolletjes).

E-reader ipv boeken

Een e-reader is zoveel handiger dan gewone boeken. Daarnaast weegt hij natuurlijk een stuk minder en kun je honderden boeken tegelijk ‘meenemen’ op vakantie. Onze oudste neemt altijd als we ergens heen gaan zijn e-reader mee en iedere avond in bed leest hij zeker nog anderhalf uur. Je kunt natuurlijk op vakantie ook een e-reader ‘delen’ met elkaar…deze houdt namelijk precies bij waar in welk boek iemand gebleven is.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.