Na de zomervakantie is het zover; onze 12 jarige gaat naar de middelbare school! Best wel een overgang natuurlijk, wat voor de nodige spanning zorgt (jazeker, nu al). We gaan een hele nieuwe fase in….en om alles een klein beetje op rolletjes te laten lopen dachten we alvast na, over welke musthaves je nodig hebt als kersverse brugpieper. De producten van Case Logic sluiten goed aan bij onze wensen en wij zijn dan ook blij dat we een mooi pakket van ze hebben gekregen. We delen dan ook graag de 6 absolute musthaves voor middelbare scholieren.

Agenda

Natuurlijk gaat er tegenwoordig een hele hoop digitaal, maar een papieren schoolagenda is nog altijd het makkelijkste (vind ik dan). Je zet er gemakkelijk al je huiswerk in en ook kun je vaak je cijfers onder elkaar opschrijven. Zo heb je meteen een mooi overzicht. Plannen is iets wat iedereen moet leren en dat gaat doorgaans gemakkelijker als je werkt met een agenda.

Fiets

Een goede fiets is natuurlijk ook erg belangrijk als je naar de middelbare school gaat. Het is nou eenmaal niet meer zo dat je iedere dag naar school gebracht hoeft te worden door je ouders. De fiets moet veilig zijn, dus laat deze zeker regelmatig eventjes nakijken door een erkende fietsenmaker. Houd ook in de gaten of alle verlichting goed werkt. Zeker in de wintermaanden of als het slecht weer is, is het des te belangrijker dat je goed zichtbaar bent voor je medeweggebruikers.

Laptop

De meeste middelbare scholen werken tegenwoordig met laptops. Onze oudste kan via de school een laptop aanschaffen, welke we per schooljaar een beetje afbetalen. Aan het einde van de middelbare school carrière kun je deze dan voor een klein bedrag overnemen. Als er iets met de laptop aan de hand is, of als er bijvoorbeeld updates moeten worden gedaan, dan is hiervoor een speciale afdeling op school die dit op zich neemt. Wat ik zelf wel een goed idee vind, is dat hij een laptop hoes eroverheen doet als hij hem vervoert. Ik gebruik er zelf eentje van Case Logic. Ze hebben verschillende sleeves voor laptops en tablets en deze bieden een perfecte combinatie van duurzaamheid en bescherming. De sleeves bevatten een slank ontwerp en houden alles netjes en veilig op hun plaats, waar je ook naartoe gaat. Zeker als ik straks weer ´buiten de deur´ kan gaan werken dus geen overbodige luxe.

Portemonnee

Het is altijd goed om een eigen portemonnee te hebben om bijvoorbeeld je pinpas en kleingeld in op te bergen. Je wilt tenslotte in de pauze ook af en toe wat lekkers halen. Soms hebben kinderen ook al hun identiteitsbewijs bij zich, hoewel dit pas verplicht is vanaf 14 jaar.

Rugzak

Als je naar de middelbare school gaat, is een goede rugzak ook een echte musthave. Je moet vanalles meenemen, waaronder wat boeken, schriften, een etui, je lunch, wat te drinken, je laptop en nog veel meer. Wij hebben de oudste een keuze laten maken uit verschillende laptop tassen. Ook hier kwam Case Logic als dikke vette winnaar uit de bus. De rugzakken zijn duurzaam, betrouwbaar en ontworpen om alles op zijn plaats te houden terwijl jij onderweg bent. Je laptop, tablet en andere accessoires zijn altijd beschermd en binnen handbereik.

Telefoon

De meeste kinderen hebben wel een mobiele telefoon, zeker als ze zelfstandig naar school fietsen. Daarnaast is het ook handig om je rooster in de kunnen zien (vaak gaat dit digitaal door middel van een app). Ook je mail checken, een afspraak in je digitale agenda zetten, of eventjes een appje sturen naar je ouders, is zo nu en dan handig. Wel een goede om rekening mee te houden, fietsen met je telefoon in je hand is niet slim, maar kan je ook nog eens een behoorlijke boete opleveren.

Over Case Logic

Al meer dan 30 jaar ontwerpt en ontwikkelt het
gedreven Case Logic team de meest ingenieuze producten die het
makkelijk maken om elektronica, geluid én beeld overal mee
naartoe te nemen.

Met producten zoals laptop- en cameratassen, tablethouders en rugzakken voor school, universiteit of werk, combineert Case Logic kwaliteit en stijl met slimme oplossingen voor een actief leven in de
stad. De stijlvolle, ruime collectie is ontworpen volgens het motto: Life, Simplified.

Meer informatie vind je hier.

Beeld:  Beeldbank Case Logic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.