Als huiseigenaar heb je verschillende verzekeringen nodig om jouw woning en bezittingen te beschermen. Niet alle verzekeringen zijn verplicht, maar sommige zijn wel sterk aanbevolen. In dit artikel bespreken we er 7!

Woonverzekering

Een woonverzekering is verplicht als je een hypotheek hebt op je huis. Deze dekt schade aan je huis of aan onderdelen ervan, zoals de dakgoten of de muren. De verzekering is er ook vo een garage of een tuinhuisje. Je kunt de verzekering afsluiten bij verschillende verzekeraars.

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering afsluiten ook altijd een erg goed idee. De inboedelverzekering dekt de schade aan je spullen, zoals je televisie, je bankstel of je laptop. Ook diefstal wordt gedekt door de inboedelverzekering. Je kunt de verzekering afsluiten bij dezelfde verzekeraar als je woonverzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wel sterk aanbevolen. De verzekering dekt de schade die je per ongeluk aan anderen toebrengt. Denk bijvoorbeeld aan een gebroken raam na een bal die in je tuin terechtkomt. Of aan een ongeluk met een verhuislift waarbij je de schutting van de buurman beschadigt. De verzekering kan ook de kosten dekken als je iemand per ongeluk pijn doet.

Rechtsbijstandsverzekering

Ook een rechtsbijstandsverzekering is niet verplicht, maar wel een slim idee. Deze verzekering dekt de kosten van een advocaat als je in een juridische procedure verwikkeld raakt. Denk bijvoorbeeld aan een echtscheiding of aan een geschil over de aankoop van een huis.

Overlijdensrisicoverzekering

De overlijdensrisicoverzekering dekt de kosten als je partner of een gezinslid komt te overlijden. De verzekering kan ook de kosten dekken als je zelf komt te overlijden en je gezin achterlaat.

Er zijn ook nog andere verzekeringen die interessant zijn om af te sluiten:

Autoverzekering

Als je een auto hebt, is het verplicht om een autoverzekering af te sluiten. De verzekering dekt de schade die je met je auto aanricht aan anderen. Denk bijvoorbeeld aan een aanrijding met een andere auto of aan schade door een ongeluk. De verzekering kan ook de kosten dekken als er iets uit de auto gestolen wordt of als je auto in brand vliegt. Overigens is dit niet zo bij alle autoverzekeringen. Lees je daarom goed in.

Doorlopende reisverzekering

Als je vaak op reis gaat, is het aan te raden om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. De verzekering dekt de kosten als je ziek wordt tijdens je vakantie of als je spullen kwijtraakt. De verzekering kan ook de kosten dekken als je onverwachts terug moet reizen om belangrijke redenen.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.