Als je kleine kinderen hebt, is het belangrijk om de juiste vloer in je huis te kiezen. Dit kan een moeilijke beslissing zijn, want je wilt dat je vloer mooi is, maar je wilt ook dat het duurzaam en gemakkelijk te onderhouden is. Gelukkig zijn er een aantal vloeren die perfect zijn voor huishoudens met kinderen.

Laminaat

Laminaat is een van de beste opties voor huishoudens met kinderen. Het is gemakkelijk te installeren en onderhouden, en het is ook relatief goedkoop. Een laminaat vloer is gemakkelijk schoon te maken met een mop en een doek. Als er vlekken of vuil op je laminaat vloer zitten, kan je een sopje maken van een mild schoonmaakmiddel en wat water. Wrijf de vlekken of het vuil weg met een doek of een mop en maak daarna het dweilklusje af met schoon water.

Hout

Hout is een andere goede optie voor huishoudens met kinderen. Het is mooi, duurzaam en relatief gemakkelijk te onderhouden. Het nadeel van hout is dat het kwetsbaarder is voor vlekken en vuil dan laminaat, dus je zou meer tijd moeten besteden aan het onderhouden ervan. Om je houten vloer grondig schoon te maken, moet je eerst het stof en het vuil verwijderen. Dit kan je doen met een stofzuiger of een dweil. Maak daarna de vloer schoon met een sopje van een mild schoonmaakmiddel en wat water. Wrijf de vloer schoon met een doek of een mop en maak daarna de vloer grondig schoon met schoon water. Laat de vloer daarna goed drogen voordat je er weer overheen gaat lopen.

Pvc

Pvc vloeren zijn een andere populaire vloerkeuze voor huishoudens met kinderen. Het is relatief goedkoop, makkelijk te installeren en te onderhouden en bestand tegen vlekken en vuil. Een nadeel van pvc is dat het minder mooi oogt als hout of laminaat, maar het is wel een hele praktische optie. Om een pvc vloer grondig schoon te maken is het belangrijk om deze eerst goed te stofzuigen. Daarna kun je de vloer dweilen met een sopje en eventuele vlekken met een schoonmaakmiddel aanpakken. Gebruik hiervoor geen schuurmiddel of bleekmiddel, want dit kan de vloer beschadigen. Laat de vloer daarna goed drogen.

Linoleum

Linoleum is een duurzame, gemakkelijk te onderhouden en relatief goedkope vloerkeuze. Het is echter niet zo mooi als hout of laminaat, en het kan ook kwetsbaar zijn voor vlekken en vuil. Om een linoleum vloer grondig schoon te maken, moet je eerst het vuil en het stof verwijderen. Dit kan met een stofzuiger of een dweil. Daarna kun je de vloer afnemen met een sopje. Gebruik hiervoor lauw water met een neutrale vloerreiniger. Wissel af met het afnemen van de vloer met een droge doek om strepen te voorkomen. Als je linoleum vloer echt schoon moet zijn, kun je een oplossing maken van een eetlepel azijn op een liter water. Dit is een natuurlijke manier om de vloer schoon te maken en het ruikt ook nog eens lekker fris. Na het schoonmaken kun je de vloer eventueel lucht laten drogen of afnemen met een schone, droge doek.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.