Misschien heb je in de wandelgangen andere automobilisten er weleens iets over horen zeggen: ze laten hun auto polieren of polijsten. Wat het is, weet je niet. En vragen wat het polijsten en polieren van auto’s inhoudt durf je ook niet, want je bent bang om dom over te komen. Geen paniek. Er zijn veel meer mensen die niet weten wat het polijsten en polieren van auto’s praktisch inhoudt en hoe dit in zijn werk gaat. In dit artikel leggen we het je uit. Ook gaan we in op de belangrijkste voordelen om je auto te polijsten en polieren. Ontdek welke meerwaarde deze methode om je auto op te knappen jou kan bieden!

Het polieren van je auto: dit is het!

Wat wordt er bedoeld met het laten polieren van de auto? Het hoofddoel van polieren is om een auto of vrachtwagen met een soort slijptol volledig schoon te maken. Deze klus is precisiewerk. Heel nauwkeurig zorgt de expert ervoor dat kleine krassen, bijvoorbeeld ontstaan door nagels die lang het lak schuurden, of minieme beschadigingen, doordat steentjes en dergelijke tegen je auto ketsen, niet meer zichtbaar zijn. Hierdoor ziet je auto er na een polierbeurt weer helemaal fris en schoon uit!

De voordelen van polieren

Het laten polieren van je voertuig heeft diverse voordelen. In de eerste plaats wordt via polieren de laklaag van je auto vernieuwd. Subtiel wordt er een minieme laag lak weggeschuurd, waardoor oneffenheden en krassen verdwijnen. Je hoeft hierbij niet bang te zijn dat je auto beschadigd raakt, want dit werk wordt secuur uitgevoerd. Een tweede voordeel van deze is al genoemd: je wagen ziet er weer strak en als nieuw uit. Te slotte is de voordelige prijs waarvoor je een auto kunt polieren aantrekkelijk. Kies voor een aanbieder die kwaliteit levert voor een scherpe prijs en je bent voordelig uit!

Je auto laten polijsten: wat houdt dit in?

Naast polieren kun je ook besluiten om je auto te laten polijsten. Bij polijsten wordt er ook met een speciale schuurmachine lak van je voertuig gehaald, maar meestal een dikkere laag dan bij polieren. Uiteraard wordt ervoor gezorgd dat de verflaag blijft zitten, zodat je auto mooi blijft. De buitenkant van je auto wordt in meerdere lagen gepolijst, sowieso met een schurend polijstmiddel en met een afwerkingspolish.

De voordelen van polijsten

Polijsten laat je auto er, net als bij polieren, weer als nieuw uitzien. Je rijdt voortaan weer in een wagen zonder minieme krasjes of zichtbare beschadigingen. Je auto glanst dus er als vanouds. Prettig aan polijsten is ook dat er altijd wel een vakgarage in de buurt is, waar specialisten werken die jouw auto voor je kunnen polijsten. In de derde plaats is polijsten perfect om te doen als je je auto, als die voldoende waarde heeft maar lichte krasjes heeft door polijsten voor een hoger bedrag te koop kunt zetten. Want wat is er mooier dan een betrouwbare auto die niet alleen goed rijdt, maar er ook als nieuw uitziet? De vraag stellen is hem beantwoorden. Ten slotte nog een laatste pluspunt van het polijsten van je auto: de kosten van dit schoonmaakproces zijn lager dan veel mensen zouden verwachten. Wees dus niet bang dat het polijsten van je auto je handenvol geld gaat kosten.

Wil je meer weten over je auto laten polijsten of laten polieren? Informeer dan online wat er mogelijk is of bel een gespecialiseerde vakgarage bij jou in de buurt.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.