Ik kan absoluut niet zonder lijstjes…niet in mijn persoonlijke leven, maar al helemaal niet in mijn werk. Als ik dingen niet opschrijf, dan vergeet ik ze. Voorbeeldje; ik moest laatst ontstopper meenemen voor de wasbak boven (tandpasta verstopt de boel zo nu en dan hier in huis) maar ik had dit dus nergens opgeschreven. Resultaat, 4 ochtenden bedenken dat ik het moet halen en het vervolgens steeds vergeten…lastig verhaal als je het water weer eens op je af ziet komen. Het spoelt uiteindelijk wel weg, maar dat duurt een eeuwigheid. Gelukkig kreeg ik van MOYU Notebooks een notitieboekje opgestuurd, waar ik uitwisbaar in kan schrijven…ja je leest het goed; uitwisbaar! Dit boekje gaat dus een eeuwigheid mee…en dat heb ik wel nodig, aangezien ik gerust een paar normale notitieboekjes per jaar helemaal vol schrijf. 

Boodschappenlijstje

Laat ik dan maar meteen beginnen met het boodschappenlijstje, wat ik tot kort geleden nooit maakte (en waardoor ik dus met de gekste dingen thuiskwam…en niet met het noodzakelijke). Het voordeel is wel dat ik tegenwoordig boodschappen doe op tijdstippen dat ik geen trek heb en dat scheelt echt een hoop. Met rammelende maag door de supermarkt banjeren met je mondkapje op (laat gewoon geuren door eh) zorgt ervoor dat je allerlei lekkers meeneemt en dus zaken als wasmiddel en toiletpapier vergeet. Ik probeer dan ook een boodschappenlijstje te maken, hoewel dit niet altijd lukt. Als ik een recept wil maken, dan Google ik het gewoon en kijk ik op mijn telefoon wat ik nodig heb. Enige verbetering op dit punt is dus nog wel gewenst!

Werklijstje

Aangezien ik een manusje van alles ben, heb ik gewoon een heleboel te doen. Naast het bloggen op mijn eigen platform, verzorg ik de acquisitie voor andere bloggers, (waarvan voor sommigen gewoon alle betaalde samenwerkingen), ben ik content- en event marketeer voor Strong Babies én beheer ik ook nog een Facebookpagina van een hele leuke en grote mamablog. Aangezien het, zeker in deze tijd van het jaar, best wel druk is, ben ik bang dat ik belangrijke zaken ga vergeten. Ik schrijf iedere zondag mijn planning voor de aankomende week op, aan de hand van mijn MOYU Notebook, welke ik weer uitwist nadat ik alles keurig heb overgenomen. En ook tijdens een werkoverleg pen ik deze gerust helemaal vol. Wat ik op dat moment hoor, of de plannen die door mijn eigen hoofd schieten, moet ik opschrijven, want anders ben ik het heel snel vergeten…en dat vind ik enorm zonde!

Privé lijstje

Met een gezin van 4, waarvan 2 kids op school, een buiten de deur werkende man en een bezig bijtje als ik zelf, zijn er altijd een behoorlijk aantal zaken die ik moet regelen. Omdat onze jongste een speciaal mannetje is, moet ik nogal wat telefoontjes over hem plegen en mails over hem versturen. Natuurlijk wil ik niets vergeten en de juiste informatie verstrekken aan anderen. Mede hierom heb ik altijd mijn notitieboek bij de hand om mee te schrijven, zodat ik later een volledig verhaal kan vertellen indien nodig.

MOYU Notebooks

Om nog eventjes door te gaan over MOYU Notebooks, het papier is gemaakt van steenpapier. Steenpapier is het duurzame alternatief voor normaal “pulp” papier. Het is een duurzame ontwikkeling in een boom-vrije papiersoort die hoofdzakelijk bestaat uit gemalen steen (Calcium Carbonaat). Tijdens de productie van steenpapier worden er geen water en bleekmiddelen gebruikt, wat onder andere zorgt voor een 67% lagere CO2 uitstoot. Wil je meer weten, dan kun je hier op je gemak nog eventjes nalezen.

Ik ben erg blij dat ik mijn tekst uit kan wissen. Dit notitieboekje is een erg duurzaam alternatief en ik heb een veel leger bureau. Eigenlijk zou iedereen één van de MOYU Notebooks moeten hebben, scheelt ook een hoop propjes in de prullenbak! Daarnaast zien ze boekjes er ook gewoon mooi uit! Je krijgt er trouwens een speciaal doekje, pen pal en een pen bij!

Het premium notitieboek (A5) wat ik heb, is voorzien van een harde kaft en heeft 40 pagina’s.

  • 2 to-do-lijsten
  • 1 weekplanner (verspreid over 2 pagina’s)
  • 2 blanco-pagina’s
  • 3 dotted pagina’s (voor o.a. bullet journals)
  • De rest is aangevuld met lijnen pagina’s.

Uitgelichte afbeelding: MOYU

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.