Op zaterdag 27 maart doen we overal ter wereld om 20:30 uur lokale tijd weer één uur het licht uit om aandacht te vragen voor de kwetsbare natuur op onze planeet. In Nederland organiseert het Wereld Natuur Fonds (WWF) voor deze 15e editie een speciale livestream – EarthHour LIVE– met in het donker optredens, inspirerende verhalen en entertainment met o.a. Danny Vera, Armin van Buuren, Humberto Tan, André Kuipers en Amara Onwuka.

Golf over de aardbol

Earth Hour start op 27 maart in de Stille Zuidzee en reist vervolgens als een golf over de aardbol. Miljoenen mensen, gemeenten en bedrijven in meer dan 185 landen over de hele wereld doen jaarlijks mee aan deze internationale actie van WWF. Vanwege de coronapandemie vieren we EarthHour net zoals vorig jaar vooral online.

EarthHour LIVE

In Nederland wordt van 20:15-21:45 uur vanuit de studio van Armin van Buuren een speciale livestream uitgezonden. Als het licht uitgaat om precies 20:30 uur, gaat Earth Hour LIVE verder als audiostream. Muziek, inspirerende verhalen van bijzondere gasten, dilemma’s én entertainment komen aan bod. Zoals een mini-show van cabaretier Guido Weijers, een lesje klimaat met weervrouw Amara Onwuka en live optredens van o.a. Danny Vera, FRIDAY en Martijn Fischer.

Liefde voor natuur

Humberto Tan is presentator van de Earth Hour podcast: “Mijn liefde voor natuur en wilde dieren stamt uit mijn kindertijd. Ik groeide op in de Amsterdamse Bijlmer en was bijna altijd buiten te vinden. De rand van de stad was toen nog wild. Mijn eigen jeugd bewijst dat de liefde voor natuur vanzelf komt als je als kind de vrijheid krijgt om de natuur te ontdekken. Tot mijn verdriet staat de natuur in Nederland en ver daarbuiten zwaar onder druk. Earth Hour is dan ook een goede gelegenheid om hier aandacht te vragen en natuur een stem te geven.

Teken de petitie ‘Voice for the Planet’

Wie meer wil doen na Earth Hour kan de Voice for the Planet-petitie tekenen. 2021 is een cruciaal jaar voor de natuur. Wereldwijd worden er door politieke leiders belangrijke beslissingen genomen over de toekomst van het klimaat en biodiversiteit. Door het tekenen van de Voice for the Planet kunnen we druk uitoefenen op politici en wereldleiders dat er nú actie nodig is om biodiversiteitsverlies te stoppen en natuurherstel op nummer 1 te zetten. De petitie wordt later dit jaar aangeboden de Biodiversiteitsconferentie in China. Directeur Kirsten Schuijt van WWF-NL: “Net zoals het klimaatakkoord van Parijs hebben we ook afspraken nodig om het verlies aan biodiversiteit te stoppen. De crisis waar we nu inzitten, laat nog beter zien hoe belangrijk het is om natuur om ons heen te hebben. We zijn allemaal onderdeel van de natuur. We kunnen er sporten en ontspannen. Maar de natuur doet veel meer, het zorgt ook voor ons voedsel en water en het draagt bij aan onze gezondheid”.

Fotocredits WWF-NL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.