Wil jij ook het liefst dag en nacht foto’s van je kinderen maken? Het is niet alleen leuk voor nu, maar ook voor later. Natuurlijk wil je dan wel de allermooiste foto’s maken, maar hoe doe je dat? Jaren geleden maakten we nog veel foto’s met een echte fotocamera, maar vandaag de dag gebruiken steeds meer mensen hun smartphone. Waarom? Omdat je je smartphone eigenlijk bijna altijd bij de hand hebt en de meeste smartphones een (zeer) goede camera hebben. Hieronder een aantal tips om de mooiste foto’s van je kind(eren) te maken.

1) De juiste belichting

Goede belichting is cruciaal voor een mooie, scherpe foto. Doordat kinderen heel beweeglijk zijn, is goed licht extra belangrijk. Hoe beter het licht is, hoe minder je die bewegingen op een foto zult zien. Ga bijvoorbeeld bij het raam staan, doe een lamp aan of maak gebruik van natuurlijk licht door buiten te fotograferen. Daarnaast helpt het ook als je een goede camera op je smartphone hebt zitten natuurlijk. Dit is bij de Samsung Note 10 bijvoorbeeld het geval. Je maakt haarscherpe foto’s, zodat je met gemak al die schattige sproetjes op de neus van je kind kunt tellen.

2) Houd je smartphone stevig vast

Veel mensen willen nog weleens heel nonchalant een foto met hun smartphone maken, terwijl ze hem niet recht of stil houden. Houd de smartphone stevig vast in je handen en zorg het liefste dat er een hoesje omheen zit voor extra grip. De kans is hierdoor kleiner dat het toestel trilt of beweegt (en uit je handen klettert). Door je smartphone stil te houden tijdens het fotograferen, zullen de foto’s minder bewogen en dus een stuk scherper zijn. Je kunt ze vervolgens gemakkelijk laten afdrukken of er een fotoalbum van laten maken.

3) Ga voor een ander perspectief

Vaak worden foto’s van dezelfde hoogte gemaakt, namelijk terwijl je staat. Probeer hier eens mee te variëren. Klim bijvoorbeeld eens op een stoel en maak een foto van bovenaf. Leuk bijvoorbeeld als je kinderen op de grond aan het spelen zijn. Het is ook raadzaam om sowieso door je hurken te gaan wanneer je foto’s van (kleine) kinderen maakt. Zij zijn een stuk kleiner dan jezelf en op deze manier kom je op gelijke hoogte. Ook leuk om van heel dichtbij een foto van je kind te nemen. Zo leg je de mooiste details vast!

4) Maak eens een selfie voor de verandering

Wil je een selfie samen met je kinderen maken? Ook dat kan prima met een smartphone. De ene keer zit een selfie-camera aan de linkerkant van je smartphone, de andere keer juist rechts of in het midden. Bij de Samsung Note 10 zit hij bijvoorbeeld in het midden van het scherm, bovenaan. Ga er samen leuk voor zitten en maak mooie selfies.

5) Handmatig scherpstellen

Je smartphone zal zelf automatisch scherpstellen wanneer je een foto wilt maken. Soms kan het echter voorkomen dat hij scherp stelt op bijvoorbeeld een boom in plaats van je kind. Wanneer dat zo is, kun je met je vinger op het scherm tikken. Doe dat op de persoon die je scherp in beeld wilt hebben.

6) Lens schoonhouden

Wat ook heel erg belangrijk is, is dat de lens van je telefoon schoon is. Vette vingers en vuil zorgen ervoor dat er een waas over je foto’s komt…en dat wil je natuurlijk niet. Je kunt dit gemakkelijk oplossen door met je t-shirt of een zakdoek eventjes over de lens heen te gaan. Als je dan toch een mooi toestel hebt zoals de Samsung Note 10 dan is het zonde als je niet alles er uithaalt.

Uitgelichte afbeelding: Mother take a photo of her baby from Shutterstock/PeoGeo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.