Het is bijna zover! Vanaf woensdag 11 september kan iedereen op www.speelgoedvanhetjaar.nl stemmen op het genomineerde speelgoed en de spellen van zijn of haar keuze. Asmodee is met de spellen Slide Quest, Exploding Kittens en Pandemic Rapid Response maar liefst drie keer genomineerd voor de verkiezing! De winnaars worden op 6 november bekend gemaakt.

Slide Quest – categorie 10-11 jaar

Slide Quest is een coöperatief behendigheidsspel. Door middel van hendels die je aan de doos vastmaakt probeer je de ridder te laten schuiven en daarbij valstrikken en obstakels te vermijden om zo het einde van elke kaart te bereiken.

Toelichting ontwikkelingspsycholoog:
Het spel is vooral een behendigheidsspel, waarbij het belangrijk is om met elkaar af te stemmen en samen te werken. Slide Quest is ook goed om de gerichte aandacht te stimuleren; een interessante uitdaging voor impulsieve en drukke kinderen. De grote kans dat het poppetje in een gat verdwijnt, zorgen voor spanning en lol. Leuk om met vrienden en/of het gezin te spelen.

Meer informatie vind je hier.

Exploding Kittens – categorie 12 t/m 17 jaar

Het kaartspel Exploding Kittens is een combinatie van Russisch Roulette en schaken. Dit hilarische spel is de meest succesvolle kickstarter ooit! Doel van het spel is net zo lang te overleven totdat je de laatste speler bent.

Toelichting ontwikkelingspsycholoog:
Exploding Kittens is een dynamisch kaartspel met eenvoudige regels, maar veel ruimte voor strategie. Heel leuk met vrienden of in een gezin met wat oudere kinderen/pubers. Het spel vraagt om strategisch inzicht, planning, flexibel denken en voldoende frustratietolerantie. Verder is het vooral heel leuk en grappig.

Meer informatie vind je hier.

Pandemic Rapid Response – categorie 12 t/m 17 jaar

Pandemic Rapid Response is een coöperatief, real-time dobbelspel waarin je zo snel mogelijk levensreddende middelen dient te leveren aan noodlijdende steden over de hele wereld. Nieuwe rampen blijven zich voordoen terwijl de timer loopt, dus jij en je team moeten snel en gecoördineerd samenwerken om je missie te volbrengen.

Toelichting ontwikkelingspsycholoog:
De materialen zijn mooi vorm gegeven. Het spel is dynamisch en spannend door de tijdsdruk en vereist planning en strategisch inzicht, niet alleen ten aanzien van de eigen acties, maar ook om anderen te helpen het doel te bereiken. Een spannend en uitdagend spel om in samenwerking met vrienden te winnen of verliezen

Meer informatie vind je hier.

Dobble 360

Een spel dat je hoofd zal doen draaien! De Dobble kaarten worden in twee stapels verdeeld en in de mechanische Dobble-hand geplaatst. De hand draait continu rond en zodra een speler het identieke symbool op de 2 kaarten ziet, roept hij het symbool en grijpt hij de kaarten uit de hand, zonder deze te stoppen!

Meer informatie vind je hier.

Het Kleurenmonster

Het Kleurenmonster wordt verward wakker en weet niet waarom. Is hij nu blij, verdrietig, kalm, boos of bang? Het Kleurenmonster is een coöperatief bordspel voor kinderen dat gebaseerd is op het kinderboek ‘De kleur van emoties’, geschreven door Anna Llenas. Het spel helpt zeer jonge kinderen om hun emoties te herkennen en te beheersen.

Meer informatie vind je hier.

Get Packing

Get Packing 2-speler editie is een actie- en puzzelspel dat je in vakantiestemming brengt! In het snelle spel verzamel je alle voorwerpen die op je bestemmingskaart staan. Plaats deze voorwerpen in jouw koffer. Maar pas op: het moet wel precies passen… De speler die als eerste zijn koffer dicht weet te krijgen is de winnaar!

Meer informatie vind je hier.

Jungle Speed Kids

Kinderversie van het populaire spel Jungle Speed. In het hart van de jungle, viel de leeuw in slaap… Snel!! Hier is je kans om dieren te redden. Gebruik je geheugen en je snelle reflexen om als eerste de totem te grijpen!

Meer informatie vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.