Het is deze week alweer twee jaar geleden dat ik een maagverkleining, oftewel een Gastric Bypass onderging. Een levensveranderende operatie kan ik wel zeggen. Want ik ben maar liefst 50 kilo afgevallen. Kilo’s die ik natuurlijk nooit meer terug wil! Naast de vele voordelen die een slanker lichaam met zich meedraagt, zijn er ook zeker nadelen. Huidoverschot is er daar een van. Maar zou ik corrigerende operaties overwegen? En zo ja, welke dan? Ik vertel je er open en eerlijk over door middel van deze gastblog.

“Heb je veel vel over?”

De vraag die me de afgelopen twee jaar het meest is gesteld is toch wel; “Heb je veel vel over?”. Best wel privé, maar men weet ook dat ik erg open ben geweest over de operatie en hoe het daarna met me is gegaan. Met kleding aan zie je dan ook vrijwel niets van mijn overtollige huid. Maar zonder kleding is dat absoluut een ander verhaal. De huid om mijn bovenarmen zit vrij los, net zoals bij mijn benen. Maar de twee plekken waar ik toch echt het meeste last van heb zijn mijn buik en borsten. Door het losse vel zit het vaak over elkaar heen gedrukt (om in mijn broek of een bh te passen) en dan komt er maar weinig zuurstof bij. Met als gevolg; smetplekken. Hier heb ik vooral last van rondom mijn navel. Maar zeker als het warm is ook net boven de schaamstreek. En dat is alles behalve comfortabel.

Plastische chirurgie na een maagverkleining en de vergoeding

De volgende vraag die vaak gesteld wordt, is dan ook; “Wil je er wat aan laten doen? Want dat wordt toch vergoed als je een maagverkleining gehad hebt?”. Tja, dat ligt toch wel een beetje ingewikkeld. Ja, ik zou zeker wat aan mijn overtollige huid willen doen, maar nee, het wordt helaas niet vergoed. Er zijn strenge regels waar je aan moet voldoen om het vergoed te krijgen van je zorgverzekeraar. En zo erg is het bij mij dan weer niet. Gelukkig maar. Al is het wel heel jammer dat bijvoorbeeld een buikwandcorrectie volledig uit eigen zak betaald zal moeten worden. Daardoor twijfel ik of ik het er wel echt voor over heb. Naast een buikwandcorrectie overweeg ik trouwens ook een borstvergroting en het liften van mijn borsten. Want tja, na twee kinderen en twee keer borstvoeding geven, plus 50kg afvallen, kun je je waarschijnlijk wel voorstellen dat het allemaal nogal is gaan hangen inmiddels. 

Verschil in kosten

Er zijn veel verschillende klinieken waar je voor een buikwandcorrectie en/of borstvergroting terecht kunt. Ook wordt het in sommige ziekenhuizen wel gedaan. Maar het verschil in prijs is me inmiddels wel echt duidelijk geworden. Vaak kost een buikwandcorrectie namelijk meer als je een Gastric Bypass hebt ondergaan. Waarom dat zo is, is me nog een beetje onduidelijk. Maar daarom wil ik binnenkort wel een kennismakingsgesprek inplannen met Kliniek Veldhoven. Ik ben heel erg benieuwd wat de chirurg daar van mijn huidoverschot vindt, wat eraan gedaan kan worden en wat de totale kosten zouden worden. Dan kan ik namelijk voor mezelf pas echt een keuze maken. Ga ik sparen om die operaties uit te laten voeren? Of accepteer ik de nadelen die ik ondervind en besteed ik mijn geld liever aan andere (leukere) dingen? 

Op mijn blog schrijf ik regelmatig over hoe mijn leven is met een maagverkleining en de keuzes die ik daarbij maak. Als je het leuk vindt om hier meer over te lezen, lees dan mijn maagverkleining avonturen op mijn blog.

Zou jij plastische chirurgie overwegen? 

Uitgelichte afbeelding: (Bio-Bean) http://bio-bean.com/

Een gedachte over “Corrigerende operaties na een maagverkleining

  1. Ja ik maak nu het zelfde mee ben anderhalf jaar geleden geopereerd ik sport elke dag en heb twee keizersnede gehad dus als mijn vel er over heen hang word er rood en doet pijn wil er ook van af maar goed ik kan dat geld niet ophoesten en nog erger me borsten is om te huilen maar me arme ook maar vind ik minder belangrijk ook onder kin vel vind het echt hinderlijk schaam me echt voor me lichaam maar goed in kleren ben ik mooi me man heb me in geruild omdat hij me lelijk vind zo maar ik ben gezond maar naar 30jaar in geruild worden pfffff maar leef gewoon door met me kids moet wel maar met zo lichaam blijf ik alleen staat nou vind dat wij toch veel hebben bereikt gr gp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.