Veel Simmers hebben er lang op gewacht: eindelijk kan je de uitbreiding Studentenleven spelen. Duik in de boeken om te laten zien dat je Sims echte studiebollen zijn, beleef het echte Amerikaanse studentenleven en laat je sim vaardigheden leren om zo aan de beste carrière te komen. In de Sims 2 en Sims 3, was het al mogelijk om je sims te laten studeren en nu is het ook mogelijk in de Sims 4! Eerst schrijf je je in voor de universiteit om zo het studentenleven te ervaren. Je leeft in een dorm of in je eigen appartement en je volgt colleges die je voorbereiden op een technische, educatieve of juridische carrière. Het is helemaal mogelijk om je eigen studentenleven na te bootsen! Hieronder de review over de Sims 4 Studentenleven voor de pc. 

Op naar het studentenleven!

Ik begon met een nieuwe sim om zo vanaf het begin van het studentenleven te kunnen genieten. Eerst vond ik het vrij verwarrend. Ik kon namelijk niet uitvinden hoe ik mij precies moest aanmelden voor een universiteit. Na wat gegoogled te hebben, kwam ik erachter: via de brievenbus. Je kan je dan ook meteen aanmelden voor een beurs, wat ik natuurlijk ook had gedaan. Mijn sim had immers niet zo veel geld en had dus zeker een beurs nodig om aan de universiteit te studeren.

Voor 75 simdollars kan je je inschrijven voor de universiteit en tegelijkertijd kan je dus wat beurzen aanvragen om financiële ondersteuning te krijgen. Of je deze beurs krijgt hangt volledig af van je sim. Er is bijvoorbeeld een beurs voor een arme sim, maar ook voor inwoners van bepaalde buurten of voor sims die een bepaalde vaardigheid goed onder de knie hebben. Na ongeveer twee dagen wachten weet je of je geaccepteerd bent voor de universiteit. Mijn sim werd na twee dagen geaccepteerd voor beide universiteiten en dat terwijl zij nog helemaal geen vaardigheden had. Maar welke moet je dan nu kiezen?

Twee universiteiten

De twee universiteiten liggen in een nieuwe buurt: Britechester. Zowel de universiteit Foxbury als de universiteit Britechester is hier te vinden. Foxbury is een modern en hip instituut wat links op de map ligt. Britechester is wat gedateerd en ik krijg er stiekem wat Harry Potter vibes van. Mijn keuze was daarom al snel gemaakt.

Mijn sim ging psychologie studeren aan de universiteit van Britechester. Een leuk feitje is dat je op een computer onderzoek kan doen over de geschiedenis van de school. De universiteit is gekenmerkt door kasteelachtige gebouwen en er dwalen soms geesten rondom de school. Ben ik de enige die nu aan Harry Potter denkt?

Slapen in de dorms 

Voor het slapen kan je kiezen om op de campus te wonen of gewoon nog thuis. Je kan kiezen tussen een groot studentenhuis, een kleinschaliger studentenhuis of gewoon een zelfstandig appartement. Natuurlijk koos ik meteen voor het meest herkenbare studentenleven: een groot studentenhuis. Wat meteen opvalt is dat in dit studentenhuis lang niet alle faciliteiten zijn die je sim nodig heeft. Zo heeft het studentenhuis geen koelkast en ook geen keuken. Niet zo handig natuurlijk, want je sim moet wel gewoon eten. Op wonderbaarlijke wijze staat er wel steeds eten op tafel, dus mijn sim is (nog) niet uitgehongerd. Ik vraag me echter wel af waar dit eten vandaan komt. 

Later kwam ik erachter dat je kan eten in het cafetaria van de campus. Dit is gratis, maar je moet wel flink wat reizen om hier te komen. De tweede manier is om naar de kiosk te gaan en om hier een mini-koelkast en magnetron te kopen. Dit heb ik dan ook gedaan, zodat mijn sim niet elke keer moet reizen om aan wat eten te komen. 

Afronding van de studie

Om je studie succesvol af te ronden, moet je twaalf vakken hebben gevolgd. Je kan vier vakken per semester volgen, maar dit is eigenlijk veel te veel als je echt van het studentenleven wil genieten. Ik volgde er drie, maar ik kwam er al snel achter dat mijn sim lang niet genoeg tijd had om alle vakken af te ronden. Voor het volgende semester kies ik er dan ook gewoon twee, zodat mijn sims optimaal van het studentenleven kan genieten. 

Naast haar studie, is mijn sim ook lid van het sportteam, oftewel: de volledige ervaring van het studentenleven. Dit voelt natuurlijk meer als het Amerikaanse studentenleven, want wij hebben (helaas) in Nederland niet zo’n uitgebreid studentenleven. 

Waarom zou je studeren?

Na het studeren kan je beginnen aan een carrière. Dit kan gelukkig ook zonder te studeren, maar met studeren krijg je een hoger salaris, meer vakantiedagen en krijg je extra’s. Het is dus hartstikke leuk om te studeren en vooral het studentenleven is echt een aanrader. Nadat mijn huidige sim is afgestudeerd, ga ik beginnen met een gezinnetje om zo uiteindelijk die kinderen ook te laten studeren. Het is toch wat leuker als je kan wisselen tussen verschillende sims en dus niet alleen vast zit aan die ene sim die studeert. 

De Sims 4 Studentenleven is verkrijgbaar voor PC en Mac en vanaf 19 december ook voor PS4 en Xbox One.

Meer informatie vind je hier.

Over de auteur

Celine Klooster is blogger en schrijver en je kan haar vinden op The Blog Boss en The Beautyboulevard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.