Dacht je dat koffie ongezond was? Nou, dan heb je het mis! In koffie zit namelijk cafeïne en dit is een werkzame stof die gezondheidsvoordelen voor jouw lichaam heeft. Ben je nieuwsgierig wat koffie voor je lichaam zoal kan doen? Lees dan vooral even verder. Zo hoef jij je straks niet meer schuldig te voelen over dat kopje koffie, mits je het met mate drinkt.

Koffie kan kans op bepaalde type kanker verlagen

Wist je dat koffiebonen antioxidanten bevatten? Deze helpen om schade van vrije radicalen te voorkomen: dit kan namelijk leiden tot kanker. Koffie kan daarom dus een lagere kans op kanker geven, zoals leukemie of darmkanker.

Koffie voorkomt Diabetes type 2

Steeds meer mensen lijden aan Diabetes type 2 te lijden. Dit type Diabetes komt voor bij mensen met overgewicht en is ook wel bekend als suikerziekte. Niet meer dan vier koppen koffie zouden kunnen helpen met voorkomen van Diabetes type 2.

Koffie kan je hart beschermen

In tegenstelling tot wat er vaak wordt beweerd kan koffie je hart beschermen tegen hartritmestoornissen en deze kans wel verlagen met 13%. Daarnaast hebben koffieleuten tot wel 19% minder kans om dood te gaan aan hart- en vaatziekten en 30% minder kans om te overlijden aan een hartaanval dan niet-koffiedrinkers. Mooi meegenomen!

Koffie verlaagt de kans op de ziekte van Parkinson

Het onderzoek is nog niet helemaal bevestigd, maar de eerste bewijsstukken zijn er dat cafeïne mogelijk de kans op Parkinson verlaagd.

Tot slot biedt koffie niet alleen gezondheidsvoordelen. Koffie heeft wereldwijd een rijke cultuur. Koffie drinken is een moment wat we graag samen delen met mensen waar we van houden. Van boon tot café: de koffieketen is een bijzondere plek die veel meer aandacht en gelijkheid verdient. Wil je echt lekkere koffie in huis met eerlijke verhalen? Kijk dan eens bij de Koffiecentrale.nl. Hier hebben ze onwijs veel opties voor thuis. Voor Nespresso, moka of hele bonen voor je apparaat.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.