Per jaar worden er zo’n 200 pups geboren bij KNGF Geleidehonden. De pups worden geboren bij fokgastgezinnen in huis, waar de moederhond woont. Na 7,5 week worden ze ondergebracht bij vrijwillige puppypleeggezinnnen, waar ze hun eerste levensjaar mogen verblijven. Bij deze mensen thuis worden de pups opgevoed (ze leren bijvoorbeeld wennen aan zaken als openbaar vervoer, kinderen en andere dieren) en ze worden goed voorbereid, om uiteindelijk de opleiding tot geleidehond te gaan volgen in Amstelveen. Omdat naar school gaan geld kost, zoeken de pups sponsoren die hun opleiding willen betalen door een maandelijkse donatie.

Sponsor een Pup

Een Spup sponsoren kan al vanaf 8 euro per maand. Je sponsort dan dus een échte geleidehond in opleiding. Als sponsor krijg je toegang tot het puppydagboek van jouw pup. Via foto’s, verhalen en filmpjes, volg je zijn/haar avonturen van vlak na de geboorte tot hij/zij na 2 jaar aan het werk gaat. Met jouw steun help je concreet mee aan de KNGF missie: mensen met een beperking een beter leven geven dankzij een professioneel getrainde geleidehond.

Je kunt kiezen uit 3 pups als je wilt gaan sponsoren. Natuurlijk zien ze er allemaal even schattig uit, maar het kan zomaar zijn dat eentje je heel erg aanspreekt.

Puppy ontmoeten kan helaas niet

Het eerste jaar woont de pup bij een pleeggezin, dat hem (vrijwillig) opvoedt. Bezoekers ontvangen zou teveel van het gezin en de pup vragen. Als de hond op school zit, volgt hij een strak dagprogramma. Trainingen zouden vertraging oplopen als iedereen langs wil/kan komen. Gelukkig kun je je sponsorhondje volgen via het dagboekje dat wordt bijgehouden.

Hoelang duurt de sponsorperiode?

De totale sponsorperiode loopt vanaf het moment dat de pup bij het pleeggezin gaat wonen, tot hij afstudeert en als geleidehond aan het werk gaat. In totaal dus ongeveer twee jaar, afhankelijk van de hond en welke carrière hij krijgt. Ongeveer een half jaar na zijn afstuderen krijg je nog een extra bericht hoe het met hem gaat bij zijn gehandicapte baas. Je kunt uiteraard daarvoor alweer een andere pup sponsoren als je dat wilt.

Je bent overigens niet de enige sponsor van jouw pup. De opleiding tot geleidehond is kostbaar, dus je maakt samen met andere sponsors het mogelijk dat jouw pup en andere leerling-honden hun studie tot geleidehond kunnen volgen en afmaken.

Wil je toch écht alleen een puppy sponsoren, dan kan dat vanaf € 5000,-. Je hebt dan iets meer privileges dan bij ‘gewone’ sponsoring, welke je hier kunt terugvinden.

Wat als de pup de opleiding niet haalt?

Als de pup onverhoopt vroegtijdig het opleidingstraject verlaat, dan word je voorgesteld aan een broertje, zusje of een leeftijdsgenootje die in dezelfde fase zit. Zo kun je zo alsnog het hele traject volgen. Indien gewenst kun je ook kiezen voor een andere (jongere) pup voor sponsoring.

Sponsor een pup: Geef mensen met een beperking een beter leven dankzij een professioneel getrainde geleidehond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.