Stoere Pepijn blauwMet regelmaat probeer ik een goed-doel te vinden om dit onder de aandacht te brengen, geheel belangeloos! Zelf zijn wij in goede gezondheid, maar ik weet dat dit niet voor iedereen geldt. Deze keer kwam ik bij Pepijn uit, het gezin van Pepijn heeft een verleden waar ik de tranen van in mijn ogen krijg. Dit is voor mij meer dan reden genoeg om juist voor hun de moeite en de tijd te nemen om aandacht te krijgen voor het verhaal van de stoere kanjer Pepijn. Maar ook om aandacht te krijgen voor zijn grote broer, ouders en alle anderen die close zijn met dit gezin.

IMG_2549Over mij (Stoere Pepijn)
Deze stoere jongen is geboren op 27-11-2011 en vanaf zijn geboorte is het een grote lieve boef, een jongen met een sterke wil. Maar hij is ook heel erg grappig. Zijn lachje betovert iedereen. Het is een echte kerel, maar eentje met een hart van goud! Hij doet graag dingen na van zijn grote voorbeeld en dat is zijn grote broer Thijmen. Thijmen is helemaal weg van knopjes, liften, draaideuren en alles wat mechanisch is. Pepijn helpt hem graag daarin met het ontdekken. Hun broertje Finn* waakt over deze 2 kanjers.
Pepijn speelt graag met iedereen. Jong en oud. Hij maakt graag grapjes en hij is helemaal weg van treinen. Lekker spelen met de treinbaan op de grond, filmpjes kijken op YouTube over treinen en natuurlijk Thomas Trein kijken op TV. Maar het liefst ziet hij ze in het echt. Zijn draakje Walter is zijn steun en toeverlaat.
Via de blog willen we jullie graag op de hoogte houden van onze stoere Pepijn op weg naar zijn grote overwinning. Pepijn en zijn familie vinden het altijd fijn om positieve berichten te ontvangen.
IMG_5822

Het plan!
Inmiddels is Pepijn begonnen aan de behandeling die er ongeveer als volgt uit ziet:
Onderzoek van het tumorweefsel. Omdat bij Pepijn de hoofdtumor vrij klein is, wordt direct de linker bijnier verwijderd.
2 maal een MIBG-131 behandeling. Hierbij wordt gebruik gemaakt van radioactief MIBG. Doordat deze stof zich specifiek bindt aan de kankercellen, worden deze cellen heel lokaal bestraald.
6 chemotherapie behandelingen
Mogelijk bestraling en of operatie
Hoge dosis chemotherapie. Vooraf wordt schoon beenmerg “geoogst”, wat na de behandeling wordt terug getransplanteerd.
Immunotherapy in Philadelphia, USA. Deze therapie leert het eigen afweersysteem beter te vechten tegen eventueel terugkomende kankercellen. Voorwaarde voor deze 6 maanden durende therapie is dat Pepijn na de behandelingen in Nederland (bijna) “schoon” is.
Behandeling met vitamine A zuur gedurende 9 maanden. Deze behandeling verloopt parallel aan de immunotherapie en wordt gezien als een onderhoudsbehandeling.

IMG_5812sNu is natuurlijk mijn grote vraag: Waarom zouden wij Stichting Stoere Pepijn moeten steunen?
“Wij hebben Stichting Stoere Pepijn in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat Pepijn samen met zijn gezin een half jaar naar Amerika kan. Als alle behandelingen in Nederland achter de rug zijn komt hij mogelijk in aanmerking voor een behandeling in Amerika. Deze behandeling zal er voor zorgen dat zijn overlevingskans van 20% verdubbeld naar 40%. Hiervoor hebben wij ons als doel gesteld dat wij €100.000,- in willen zamelen zodat het gezin zich helemaal kan richten op het gevecht van Pepijn en dat zij zich geen zorgen hoeven te maken over het financiële deel van het verhaal. Mensen kunnen ons volgen via www.stoerepepijn.nl en via Facebook en Twitter.” Aldus de stichting.
Lijkt mij reden genoeg om een (kleine) bijdrage aan te leveren.

Wil je Stichting Stoere Pepijn steunen door te doneren?
Dit kan op rekeningnummer: NL61 RABO 0301 7948 63 t.n.v. Stichting Stoere Pepijn

1506873_754820681292824_2245426508906381486_n

Lieve Pepijn, broer Thijmen en Papa & Mama (en allen die betrokken zijn). Bij deze stuur ik jullie enorm veel sterkte, kracht, liefde, warmte en al het andere wat maar te wensen is jullie kant op. In de hoop dat dit jullie op de been houdt en jullie je er allemaal goed door heen slaan.

Meer berichten voor Stoere Pepijn zijn hier onder meer dan welkom!

Indien u een goed doel weet welke ik de volgende keer onder de aandacht zou moeten brengen, dan vraag ik u om mij een mail te sturen: [email protected]

/Miranda Young

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.