Is het LEGO? Is het DUPLO? Nee dat is het niet, het zijn LIGHT STAX!

LIGHT STAX zijn bouwblokken die licht kunnen geven. Het in elkaar zetten en uit elkaar halen van de blokken is eenvoudig. Hierdoor kun je een mooie vorm bouwen naar eigen smaak. De blokken zijn eenvoudig in elkaar te zetten en met hetzelfde gemak haalt u ze ook weer uit elkaar. Uiteraard kunt u dit karweitje ook over laten aan de (klein)kinderen. De speelblokken staan garant voor uren speelplezier, en mocht de bouwer uitgespeeld zijn dan kan er nog eens een hele tijd nagenoten worden van de kleureffecten.

De onderplaat ofwel de USB SMART BASE (met DC-poort en batterijhouder, waar 3x AAA batterijen in kunnen) is een goede basis om de bouwwerken op te kunnen SONY DSCbouwen. Aan de USB SMART BASE zit een aansluiting voor de USB voedingskabel, deze is makkelijk in te klikken.
Aan de voorkant van de onderplaat zit het logo van LIGHT STAX. Indien je hier 1 keer op drukt wordt deze groen. Druk je 2 keer dan wordt het logo blauw en gaan alle LIGHT STAX knipperen. Druk je 3 keer dan wordt de knop rood en gaan de bouwstenen zachtjes gloeiend aan en uit. Bij 4 keer drukken wordt de logo knop geel en gaan de bouwstenen verlichten en automatisch uit na 15 minuten. Dit geldt voor alle stenen die verbonden zijn met de BASE. De bouwstenen die op een steen staan die verlicht zijn gaan ook branden. Dit kan zelfs als 1 nop verbonden is. Zo kunt u dus van een kleine onderplaat een heel bouwwerk maken. In dit pakket heb ik 24 LIGHT STAX blokjes, maar op 1 BASE kunnen wel meer dan honderd LIGHT STAX bouwstenen verbonden en verlicht worden. Moet je nagaan wat voor bouwwerken daarmee gebouwd kunnen worden!

De LIGHT STAX bouwstenen zijn met de andere traditionele, niet lichtgevende, bouwstenen te combineren, hierdoor opent zicht een nieuwe wereld met bouwmogelijkheden. Wees echter voorzichter met water of andere vloeibare dranken. Indien de blokken toch vuil zijn kunt u ze eenvoudig schoonmaken met een schone doek.

SONY DSCDe kinderen gaan aan de slag met de blokken, ondanks dat ze allemaal hun eigen idee hebben komt er een erg aparte creatie uit, die tegelijkertijd ook rust uitstraalt omdat de kleuren niet allemaal door elkaar zitten. Ze hebben geen enkel blok recht op elkaar gezet, velen blokken zijn met 2 noppen verbonden aan het blokje dat daaronder zit. Ik had ze namelijk uitgedaagd om een aparte creatie te laten bouwen waarbij ook de noppen een belangrijk punt waren. Op mijn vraag of alle bouwstenen licht geven aan het eind, werd het logo ingedrukt en konden ze schreeuwend het antwoord “JA” geven. De kinderen zijn er zeer enthousiast over en zelf ben ik ook positief over de bouwstenen.

Dit is met recht een vernieuwd artikel waarbij de traditionele blokken gepaard kunnen gaan, zo kan de oudste weer nieuwe uitdagingen gaan maken en kan de jongste wat van hem leren.

Aanbeveling gebruiksleeftijd:
LIGHT STAX bouwstenen zijn ideaal voor kinderen vanaf 2 jaar.
WAARSCHUWING: kinderen van 0-3 jaar mogen niet zonder toezicht met bouwstenen spelen.
WAARSCHUWING: Gevaar voor verstikking door lange USB kabel.
Volwassen toezicht vereist!

SONY DSC

Wilt u ook de uitdaging aan gaan om alle bouwstenen licht te laten geven? Neem dan een kijkje op http://www.speelgoednl.nl/light-stax. Hier vind u een uitgebreide collectie van LIGHT STAX

/Miranda Young

2 thoughts on “Light Stax – deze bouwblokken geven licht!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.