boer3Just2play is bekend van familiespellen als ‘Wie is de Mol (junior)’ en ‘1 Minute, That’s the limit’. Ze stoppen heel handig flyers met hun assortiment bij de spellendozen in en zo kreeg dochterlief Boer’n Bluf, een beestachtig bedrieglijk kaartspel onder ogen. Op haar eigen verjaardag hebben we met zijn allen al zitten ezelen en pesten, dus dit keer werd het tijd voor iets anders. Just2play stuurde ons vlak voor mijn verjaardag Boer’n Bluf op en omdat je dit kaartspel met twee tot tien spelers kan spelen, leek dit mij een leuk idee voor mijn partijtje. Met een huis vol visite, koffie met taart achter de kiezen komen de borrelnootjes op tafel en schuiven we de cadeautjes aan de kant. Wie er mee wil doen schuift snel aan en er zijn er altijd een paar die eerst de kat uit de boom kijken. Het kaartspel duurt zo’n vijftien minuten en gaandeweg neemt de hilariteit toe.

boer1Even beginnen bij het begin. De stevige en vrolijk vormgegeven doos bevat 55 speelkaarten en de speluitleg. Het doel is zo snel mogelijk al je kaarten uit te spelen met behulp van bluf, list en bedrog. De afbeeldingen zijn boerderijdieren, van elke soort vijf stuks die verschillen in waarde. Alleen op de hondenkaarten staat geen waarde vermeld. Alle kaarten worden verdeeld en degene met de kaart van de Hond met het gouden bot begint. Ombeurten leg je een of meer kaarten met dezelfde waarde dicht op de aflegstapel, in vaste volgorde 1, 2, 3 …10. Je roept welke kaart(en) je afgelegd. Mocht je de betreffende waarde niet hebben, dan speel je een andere kaart maar roep je wel de juiste waarde hardop. Dat is bluffen en wanneer je betrapt wordt, loei je als een koe en krijg je de gehele aflegstapel in handen. Kloppen je kaarten wel dan hinnik je vrolijk als een paard en krijgt de uitdager de aflegstapel in handen. De Honden kaarten zijn er in Brave honden en valse honden. De brave honden, inclusief de hond met het gouden bot, zijn jokers en gelden voor iedere waarde. Met een valse hond afleggen, bluf je altijd. Mocht je trouwens een complete set van een boerderijdier hebben dan mag je die open in de stapel afleggen op de volgorde van een tot vijf. Dit mag eenmaal per beurt. In de speluitleg staat een spelvariant vermeld.

Kijk voor een uitgebreide speluitleg het filmpje hieronder:

Dochterlief is erg fanatiek in spelletjes en schuwt geen middel om te winnen. Dit kaartspel is haar op het lijf geschreven. De eerste spelrondes kenmerken zich door aftasten van de regels en spelers, bemoeienis van het publiek en weinig valse blufs. Naar verloop van tijd, wat spelerswisselingen en de nodige koek & sopie later, worden de koontjes rood en raken de gemoederen verhit. Er wordt hier en daar wat met de stoelen geschoven, taktieken worden veranderd en het roepen van “BLUF!”gaat steeds harder. Ook vallen de spelers die niet tegen hun verlies kunnen snel door de mand. We hebben samen met familie en vrienden een erg geslaagde middag beleeft. Het kaartspel is goed te begrijpen voor jong en oud, gaat niet snel vervelen en is zoals Just2play zelf al aangeeft het leukste met drie tot zes spelers, anders moet je te lang op je beurt wachten.

boer2WINNEN!
KiDDoWz mag namens Just2play een spel Boer’n Bluf weggeven. Reageer onder dit blog met de link van een ander favoriet Just2play spel (neem dus een kijkje op: http://www.just2play.nl/) en je naam + emailadres. Voor een extra winkans volg je KiDDoWz op Twitter en/of Bloglovin, schrijf dan even je accountnaam in je reactie.

Deze actie is inmiddels afgelopen!

/Lmcmr

(Visited 510 times, 1 visits today)

38 thoughts on “Review: Boer’n Bluf, Just2play (6+) met winactie

 1. Lijkt me een heerlijk spel voor ons allemaal. Gezellig met allemaal beesten…Ik volg je trouwens ook op twitter… @smurfig78

 2. Fin en Teun memo vinden wij ook heel erg leuk! En voor volwassenen natuurlijk De Mol! Blijft spannend tot aan de ontknoping, en ook dan geloof je het nog niet.

 3. Ik wil dit leuke spel winnen zodat ik het later met mijn zoontje het gezellig kan spelen. Want het spel ziet er heel erg leuk uit.

 4. Ik ben een spelletjes oma en doe regelmatig spelletjes met mijn 5 jarige oudste kleindochter.
  Dit spel vindt ze vast ook heel leuk.
  Ander spel van just2play.nl is Fien en Teun Memo.

 5. Erg leuk voor de kinderen, ze spellen graag spelletje met elkaar, ik doe graag voor ze mee, ziet er erg leuk uit !!

 6. Om eerlijk te zijn, hou ik niet zo van spelletjes. Maar ik heb een dochter die er dol op is. Iedere middag, hele zondagen zit ze met haar vriendin of broer spelletjes te doen. Heerlijk zoals ze er van geniet.
  Boven aan haar verlanglijst prijkt al een hele tijd het “Wie-is-de-mol-spel”.
  Boven aan MIJN verlanglijst voor mijn dochter staan spelletjes die niet te lang duren. Want ook al hou ik er niet van, ik moet er toch af en toe aan geloven.Ik zie dat “Boeren Bluf” maar 15 minuten duurt. Een ideaal spel om met mijn dochter te spelen.
  “NOG EEN POTJE”?
  Gedeeld via Twitter (@Pepilien) en ik volg jullie via Facebook via Marianne Scholten.

 7. Manlief en ik zijn gék op spelletjes, maar onze vier pleegkinderen zijn nóg gekker op spelletjes!!! 😀 We kennen dit merk alleen nog helemaal niet! We zouden graag kennis maken met dit spelletje en het spellenmerk! Heb de site eens goed bekeken en het spel Just2play One minute lijkt me ook heel leuk! 😀 Ik ga duimen!!! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.