In een wereld waarin er duizenden verschillende geuren zijn, kan het moeilijk zijn om de parfum te kiezen die écht bij je past. Je wilt natuurlijk een parfum die je laat stralen en die je zelfvertrouwen een boost geeft. Maar hoe kies je nu de juiste parfum uit? In dit artikel geven we je tips om de parfum te vinden die perfect bij je past.

1. Ga naar een parfumerie en ruik aan verschillende geuren

Dit is waarschijnlijk de meest logische tip, maar het is ook de meest effectieve. Door verschillende geuren te ruiken, krijg je een beter idee van welke geuren je aanspreken. Probeer verschillende geuren uit en ruik aan elke geur minstens twee keer. De eerste keer dat je ruikt, is het vaak moeilijk om de geur goed te beoordelen. Wacht daarom even en ruik nog een keer. Wij zijn zelf altijd erg fan van essence parfums, dus zeker de moeite waard om eens uit te zoeken of deze ook bij jouw voorkeuren passen.

2. Weet welk type geur je wilt

Voordat je naar een parfumerie gaat, is het handig om te weten welk type geur je zoekt. Wil je een frisse geur, een bloemige geur of juist een houtige geur? Er zijn veel verschillende soorten geuren, dus het is fijn om van tevoren te weten wat je wilt. Zo weet je gelijk welke geuren je moet uitsluiten en bespaar je jezelf tijd en moeite.

3. Let op de noten van een geur

Wanneer je een geur ruikt, is het belangrijk om te letten op de noten in de parfum. Deze geven namelijk aan hoe de geur ruikt na een tijdje. De topnoot is de geur die je ruikt wanneer je de parfum aanbrengt, maar deze geur vervaagt na een tijdje. De hartnoot is de geur die je na een paar uur ruikt en de basisnoot is de geur die je ruikt wanneer de parfum bijna op is. Als je weet welke geur je wilt, is gemakkelijker om de juiste parfum uit te kiezen.

4. Kies een geur die bij je huidtype past

Niet alle geuren staan goed bij alle huidtypes. Een parfum kan bijvoorbeeld heel anders ruiken op een droge huid dan op een vette huid. Daarom is het belangrijk dat je de geur uitprobeert op je huid. Ruik aan je pols of aan je nek en wacht even tot de geur intrekt. Zo krijg je een beter idee van hoe de geur bij je huidtype past.

5. Kies een geur die bij je persoonlijkheid past

Je parfum is een uitdrukking van je persoonlijkheid, dus het is belangrijk dat je een geur kiest die bij je past. Wil je bijvoorbeeld een sexy geur, een vrouwelijke geur of juist een stoere geur? Kies een geur die jou laat stralen en die je zelfvertrouwen een boost geeft.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.