Gran Canaria is een prachtig eiland om te bezoeken met kinderen. Er is van alles te doen en te zien, en er zijn tal van geweldige plekken om te verkennen. Hier volgen 6 tips voor kindvriendelijke bezienswaardigheden op Gran Canaria.

1. Museo y Parque Arqueológico Cueva Pintada de Gáldar

In het noorden van Gran Canaria vind je het Museo y Parque Arqueológico Cueva Pintada de Gáldar: een nederzetting gebouwd door de oorspronkelijke bewoners van de Canarische Eilanden. Wandel over de voetgangersbrug en waan je in de prehistorie, totdat je aankomt bij de geschilderde grot. Door middel van de vele muurschilderingen krijg je een kijkje in het verleden. Erg leerzaam en indrukwekkend voor jong en oud.

2. Dunas de Maspalomas

In het zuiden van Gran Canaria vind je de bekende Dunas de Maspalomas, een enorme duinengordel die zich uitstrekt over kilometers. Er is een wandelpad dat je naar de top van de duinen leidt, waar je een prachtig uitzicht hebt over het eiland en de oceaan.

3. Roque Nublo

In het binnenland van Gran Canaria vind je de Roque Nublo, een ongeveer 80 meter hoge rots die zich 1.813 meter boven zeeniveau bevindt. Rogue Nublo betekent wolkenrots. Dit komt omdat het uitzicht vaak minder ver reikt omdat er wolken voor hangen. Toch is het de moeite waard om naar boven te wandelen.

4. Jardín Canario

het noordwesten van Gran Canaria vind je het Jardín Canario, een tropische tuin die is ingericht met planten en bloemen die typisch zijn voor de Canarische Eilanden.

5. Aqualand Maspalomas

Aqualand Maspalomas is een waterpretpark met glijbanen, zwembaden en meer. Het park is gelegen in het zuiden van het eiland, dichtbij de Dunas de Maspalomas. Een leuk uitje voor een warme dag.

6. Palmitos Park

Het Palmitos Park is een groot vogelpark dat in de bergen ligt op Gran Canaria. Je kunt er heerlijk doorheen wandelen en er zijn meerdere plekken waar je een prachtig uitzicht hebt. Het park heeft een amfitheater waar shows worden opgevoerd met verschillende roofvogels. Verder vind je er  mooie cactussen en succulenten. Van de vogels zijn vooral papegaaiachtigen sterk vertegenwoordigd in dit park, maar er zijn ook andere vogels zijn aanwezig zoals zwanen en verschillende soorten eenden. Er zijn overigens nog veel meer andere dieren om te bewonderen.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.