Als moeder van 2 jongens, vrouw van en zzp’er met hele toffe uitdagingen, is het soms best een uitdaging om alle ballen in de lucht te houden. Als ik niet alles zou opschrijven dan vergeet ik zeker weten de helft. Waar ik vroeger werkte met kladpapiertjes, zet ik nu alles in een agenda. Deze overzichtelijke manier van werken, is een uitkomst voor mij. Ik weet precies waar iedereen moet zijn op welke dag en dat scheelt een hoop, aangezien ik degene ben die alle gezinsleden dit altijd moet vertellen. Ik vertel in dit artikel meer over de homeworktime familie-agenda.

Stickers

Als er iets is wat zaken overzichtelijk maakt in één oogopslag, dan zijn het wel stickers. Door deze te gebruiken zie je meteen wanneer er iets speciaals op de agenda staat. Hier heeft de bedenkster van de homeworktime familie-agenda, Sophie, goed over nagedacht. Als je de agenda openslaat kom je namelijk meteen de twee stickervellen tegen. Er zijn stickers voor de tandarts, verjaardagen, vakantie, studiedagen, zaken om niet te vergeten, het ophalen van het vuilnis en nog veel meer. Niet alleen voor mij als moeder handig, maar ook zeker voor de puber die regelmatig naar de ortho moet én vaak last heeft van een soort puber-dementie.

Eigen telefoonnummers, algemene nummers en noodnummers

Er zijn speciale pagina’s waarop je alle telefoonnummers (en adressen) kunt invullen, zo ook de noodnummers. Wel zo handig, zodat je alles overzichtelijk hebt gebundeld. Ook kun je er eventueel de wifi-code invullen. Ook de nummers van de huisarts, tandarts, orthodontist, kapper, kinderopvang, school enzovoorts kun je hier op schrijven.

Bucket list & f*ck it list

Wat zijn jouw plannen voor het nieuwe jaar? Wat zou je heel erg graag willen doen? En waar wil je absoluut mee stoppen? Schrijf alles op en houd je er ook aan!

Roosters en schoolvakanties

Een overzicht van alle roosters en vakanties is ook iets wat echt nodig is om alles in goede banen te leiden. Gelukkig staat er een uitgebreid overzicht in de homeworktime familie-agenda, zodat jij niet met de kids op het schoolplein staat en de deuren potdicht zitten.

Paklijsten

Dit is écht iets waar je zelf nooit aan zou denken. Sophie heeft speciale paklijsten voor de zomer en winter in de agenda verwerkt, zodat je precies weet wat je moet inpakken voor de vakanties. Echt een uitkomst, want dit scheelt je zo ontzettend veel tijd!

Organizing tips

Nog zoiets waarmee de gemiddelde moeder wel wat hulp kan gebruiken. Organizing! Denk aan je vriezer al een paar weken voor de vakantie leegeten, zodat je deze tijdens de vakantie ontdooid kunt achterlaten, grote klussen opknappen met familie en/of vrienden en ze daarna trakteren op een heerlijke barbecue of eerst een goed opruimen en daarna pas boxen kopen op de spullen die je echt wilt houden in op te bergen.

Veel schrijfruimte

Iedere maand heeft een eigen tabblad en de weken zijn overzichtelijk verdeeld over twee pagina’s. Er is dus meer dan genoeg ruimte om alles op te schrijven. Met de speciale ma alert (maandag alert) attendeer je jezelf op belangrijke dingen die in de aankomende week staan te gebeuren. Ook is er ruimte voor een weekmenu, wat ikzelf dus erg handig vind. Ik merk dat ik, als ik iedere dag verzin wat we moeten eten, meer geld uitgeef. Dit komt natuurlijk omdat ik dan iedere dag rondwandel in de supermarkt….geen goed idee.

Memory book

Als je aan het einde van het jaar deze agenda helemaal hebt gevuld, dan heb je eigenlijk een memory book. Je kunt namelijk gemakkelijk foto’s erin plakken (of door middel van speciale fotobladen ertussen plaatsen), op het maandblad noteren wat voor jou belangrijk is en ook andere papieren herinneringen bewaren in het plastic mapje. Als je dit iedere maan bijhoudt, dan heb je er geen hele grote klus meer aan, aan het einde van het jaar. Alle foto- en hobbybladen zijn te krijgen in de webshop van homeworktime.

De mini-me

Dit is een kleine agenda, welke je gemakkelijk in je tas stopt. De grote versie neem je natuurlijk niet zo gemakkelijk mee en het is ook niet handig om dat te doen, omdat het hele gezin hier natuurlijk in kijkt (ook als iemand een keer op zoek is naar een telefoonnummer is het handig als deze gewoon in huis is). De mini-me is ongedateerd zodat je ermee kunt beginnen wanneer je wilt. Handig om een net gemaakte afspraak bij de ortho of tandarts in op te schrijven, zodat je hem niet vergeet bijvoorbeeld.

Organizing agenda die weer lucht geeft

Ik heb nog niet alles besproken wat je in de agenda kunt vinden, maar dat het een lifesaver is, is een duidelijk verhaal. Door alles te bundelen, is je hoofd ook een stuk leger en heb je meer overzicht. Aanradertje dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.