Welkom in Stinkiestad! Op 15 december nemen de Drekkies, gebaseerd op de populaire boekenreeks De Smoezels van Erhard Dietl, de bioscopen over. De schattige Drekkies zijn gek op vuilnis, dit eten ze zelfs! Hoe viezer, des te lekkerder het smaakt. Daarom is een vuilnisbelt in Stinkiestad de perfecte plaats om een nieuw thuis te maken. De vrouw van de burgemeester denkt hier anders over, dus moeten de Drekkies met hulp van hun vriendjes Max en Lotta hun nieuwe onderkomen redden van de ondergang. De stemmen van Max en Lotta worden ingesproken door Matheu Hinzen (Junior Songfestival, Ciske de Rat musical) en Stefania (deelnemer Eurovisie Songfestival 2021, Brugklas de serie).

Het verhaal

Stinkiestad heeft last van een vreselijk stinkende vuilnisbelt. Daar moet iets aan gedaan worden! Max, zoon van de burgemeester, is een geboren knutseltalent. Hij hoopt dat hij het stankprobleem kan oplossen met een machine die hij bouwt met Professor Schuimkop en diens nichtje Lotta. Tegelijkertijd zoeken De Drekkies een nieuwe plek om te wonen. Als Max de Drekkies op de vuilnisbelt tegenkomt, begrijpt hij al snel wat deze wezentjes voor Stinkiestad kunnen betekenen: ze eten vuilnis! En voor de Drekkies is de vuilnisbelt van Stinkiestad het thuis dat ze al die tijd zochten. Eind goed, al goed, zou je zeggen. Maar de vrouw van de burgemeester en de gewetenloze aannemer Hamer hebben andere plannen. Zij willen de vuilnisbelt vervangen door een luxe wellnesscentrum! Zal het de Drekkies met hulp van hun vriendjes Max en Lotta lukken hun nieuwe thuis van de ondergang te redden?

Deze gloednieuwe animatiefilm voor de hele familie is vanaf 15 december te zien in de Nederlandse bioscopen.

49 thoughts on “Bios-tip: De Drekkies – Welkom in Stinkiestad

  1. Ik zou heel graag met mijn zoon Fedde (3j) naar deze film willen gaan net opa en papa erbij. Het zou de eerste keer naar de bioscoop gaan zijn voor hem en hij heeft het niet makkelijk gehad met een kleiner broertje die een poos ziek is geweest.
   Ik ga heel hard duimen 🤞🍀

 1. Toevallig afgelopen week in de bioscoop het voorstukje hiervan gezien en toen werd er geroepen dat ze hier ook heen wil met haar broertje.

 2. Ik zou hier graag met mijn eigen stinkerds naartoe gaan 😊 Namelijk mijn zoontje Jax, mijn dochter Liv en de grootste stinkerd, mijn man Tom. 😉 Het is lang geleden dat we met z’n vieren in de bioscoop zijn geweest en we zijn helemaal enthousiast over deze film. We doen graag mee!

 3. Ik zou heel graag met mijn man en twee kinderen van 7 en 5 jaar naar deze film gaan! Ze zijn nog nooit in de bioscoop geweest! Het lijkt me leuk om hen in de kerstvakantie te verrassen met een “uitje” naar de bios en deze leuke film te bekijken!!

 4. Super leuk ik zou mijn vriendin en haar zoontje meenemen, zou onze dochter super vinden. Gezellig met haar vriendje naar de bios.

 5. Dit zou wel echt een leuk uitje zijn, met het hele gezin genieten in de bioscoop. De jongste is er nog nooit geweest dus voor hem zal het een hele ervaring worden!

 6. Super leuk! Ik zou graag met mijn twee zoontjes en man willen gaan, dat zijn echte stinkies, dus ik weet zeker dat ze ontzettend veel lol aan de film zullen beleven!

 7. Ik doe mee voor mijn neefje en nichtje. In de Kerstvakantie komen ze een paar dagen bij me logeren en dan kunnen we gezellig samen naar de bioscoop om deze leuke film te zien!

 8. Deze kerstvakantie word ik moeder van de 2e.
  Ik zou deze kaartjes graag winnen zodat ik mijn zoon met zijn 2 tantes en neefje naar de bioscoop kan sturen zodat hij iets leuks kan doen nu wij dat niet bent kunnen doen met hem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.